--> -->

Apelul dinamoviștilor: ”Avem nevoie”

Dinamo trebuie să plătească 18.000 de euro doar pentru chiria arenei ”Arcul de Triumf” pentru meciul de Cupă cu Sepsi, marți de la ora 21:00. Asta înseamnă minimum 4.500 de bilete vândute, care au prețuri între 30 și 120 de lei.

În această sumă de 20.000 de euro ar intra, conform Radio Dinamo: 5.000 de euro – chiria evenimentului, 4.000 de euro – operarea echipamentelor stadionului, 4.000 de euro – curățenia, 3.000 de euro – nocturna, 2.000 de euro – schimbare buturi de rugby cu porți de fotbal și marcajul gazonului.

De la 4.500 de bilete vândute în sus

”Pentru a putea evolua acolo avem nevoie de cel puțin 4.500 de bilete vândute, costurile de închiriere, dar nu numai, toate costurile aferente organizării unui meci se ridică undeva la 200.000 de lei, doar închirierea și operarea e undeva în jurul sumei de 18.000 de euro fără TVA, jumătate din sumă este reprezentată de operare, sunt costuri importante cu paza, cu ambulanța, cu baremul de arbitraj, mai sunt alte mici costuri, sunt costuri specifice meciurilor.

Dar costurile importante și semnificative pentru organizarea unui meci pe Arcul de Triumf sunt închirierea, operarea și firma de pază. Firma de pază este un cost important, mai ales de când codul fiscal este schimbat, nu mai există diferența între salariile pe full-time și part-time. Erau obișnuiți să aibă angajați part time, acum au angajați full time, sunt oameni care migrează de la o firma la altă pentru evenimente, dar această schimbare la nivel de fiscalitate a generat costuri suplimentare pentru club.

Există o Hotărâre de Guvern prin care o parte din complex, cea care ne interesează, va trece de la Complexul Sportiv Naţional ”Arcul de Triumf” la FRR și va trebui să reiau discuțiile cu cei de acolo, să vedem, în urma acestei HG, sub ce formă ne pun stadionul, care sunt costurile, care ar fi posibilitățile.

Avem o șansă bună, am văzut multe comentarii neplăcute la adresa domnului Petrache, dar le transmit fanilor că Petrache este dinamovist și a fost deschis la discuțiile cu privire la închirierea arenei. De când am preluat mandatul la Dinamo, el nu avea o variantă de a ne pune la dispoziție arena Arcul de Triumf. El evolua acolo în baza unui protocol”, a spus Vlad Iacob, administratorul special al clubului, la Radio Dinamo1948.

35.000 de euro costă închirierea stadionului Giulești, iar 50.000 de euro Arena Națională.

Vlad Iacob: ”Calitate slabă a gazonului”

”Meciul cu Dumbrăvița nu va putea fi organizat pe Arcul de Triumf, acolo este un meci internațional de rugby, foarte probabil o să evoluăm tot la Giurgiu. Noi am fost proactivi în găsirea unui soluții, vreau să ofer fanilor dinamoviști posibilitatea de a utiliza transportul în comun pentru a ajunge la stadion în București, am căutat o arenă în Ilfov, nici asta nu am găsit.

Motivul comun pentru majoritatea arenelor pe care le-am vizitat și identificat la opțiuni este calitatea slabă a gazonului. Modelul de joc propus de Burcă presupune multe pase, o construcție minuțioasă, elaborată, calitatea gazonului impacteaza stilul de joc, am văzut cu Metaloglobus existau erori tehnice ciudate, de multe ori se datorau calității gazonului.

Am vizitat multe stadioane, nu neapărat eu, staff-ul tehnic și angajații responsabili cu calitatea gazonului. Am vizitat Berceni, Tunari, la Clinceni s-a degradat starea gazonului, la Voluntari a ost schimbat de curând, este o perioadă de garanție în care nu poate fi utilizat stadionul mai mult de o dată la 7 zile, pierd garanția. La Chiajna nu este finalizată lucrarea de schimbare a gazonului, nici Concordia nu evoluează acolo.

Cred că despre Steaua, Rapid, nu are rost să vorbesc, Arena nu are rost, nu reprezintă o soluție. La Buftea este o singură tribună, foarte mică, nu este omologată pentru meciuri cu spectatori, pe Regie gazonul este degradat de mult timp, ați văzut răspunsul de la domnul Ciuclea, legat de baza de Colentina.

Ar mai fi arena Petrolul din Ploiești, costurile sunt destul de ridicate, nu știu dacă este dezirabilă pentru fanii noștri cei mai loiali. Sunt puține variante, multe dintre ele dintr-un considerent, atât de banal, dar important pentru noi, calitatea gazonului”, a mai comentat Vlad Iacob, administrator special Dinamo, pentru sursa citată.

Citește și

Unde și-a petrecut Elon Musk Halloween-ul: departe de România