Anunțul momentului la Dinamo: „Încă 3 acționari”

Eugen Voicu, acționar majoritar la Dinamo prin firma Red&White, a anunțat că gruparea din „Ștefan cel Mare” va avea alți 3 acționari: Dan Gătăianțu, Claudiu Florică și Bogdan Pavel.

Cum se face împărțirea

Omul de afaceri a spus că primul dintre aceștia va prelua aproximativ 4% din acțiunile clubului, în timp ce ultimii doi vor cumpăra, fiecare, aproximativ 10% din acțiunile lui Dinamo.

„Red&White a fost o companie care făcea parte dintr-un plan suport pentru clubul Dinamo, dar care trebuia să aibă alt rol. Noi am intervenit rapid în viața lui Dinamo în momentul în care am văzut că nu se întâmplă nimic și clubul este aproape de faliment.

Red&White este acționar majoritar în clubul Dinamo și are 5 acționari. Vrem să ne extindem în continuare și suntem în discuții cu mai mulți investitori. În documente, eu cu domnul Andrei Nicolescu suntem acționari, dar în următoarele zile vor fi și Dan Gătăianțu, care este CFO-ul clubului, cu o contribuție de aproximativ 4%, și alți doi acționari care au venit prin niște companii: Claudiu Florică și Bogdan Pavel.

Vor avea un pachet de aproximativ 10% fiecare”, a declarat Eugen Voicu, la Radio Dinamo 1948.

Cine deține acțiunile lui Dinamo:

Red&White 2022 Management – 80,87%
Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” – 12,06%
Nicolae Badea/ACSFC Dinamo – 7,03%
Dorin Șerdean – 0,1%
Cornel Dinu – 0,03%

Cine sunt noii acționari de la Dinamo

Dan Gătăianțu (4%) este Chief Financial Officer (director financiar) în cadrul clubului Dinamo. Cetățean austriac, acesta a asistat la primul meci din play-off, contra Gloriei, și s-a arătat impresionat de atmosfera creată de fanii lui Dinamo. Într-un interviu postat pe rețelele de socializare, Dinamo l-a prezentat pe Gătăianțu drept un personaj cu „o expertiză de cel mai înalt nivel în domeniul financiar și o experiență vastă în top managementul unor companii multinaționale”.

Bogdan Pavel (10%) este un om de afaceri care deține grupul distribuitor de medicamente Pharmnet. Acesta este asociat cu Eugen Voicu, șeful Red&White, prin Certinvest, în SC Pharma 1 Retail SRL, cu 46%, potrivit Profit.ro.

Claudiu Florică (10%) este un alt afacerist care a mai dorit în trecut să cumpere Dinamo. În România a condus clubul Regal Sport Club, care a colaborat cu Atletico Madrid. Proiectul a ținut însă numai 4 ani, între 2014 și 2018. A fost implicat și în Dosarul Microsoft 3, pentru instigare la abuz în serviciu, unde prejudiciul era de 51 de milioane de euro, însă Curtea Supremă a anunțat în 2021 încetarea procesului față de el.

„Da. Sunt hotărât. De fapt, nu a mai intervenit nimic din momentul în care am avut primele discuții. Planurile mele au rămas aceleași. Acum, totul depinde de formalități, de tot ce se va întâmpla. Când va fi clar totul, pe hârtie, veți afla. Totul depinde de acel plan de reorganizare, de formalizare. E clar că totul se învârte în jurul lui”, a spus Claudiu Florică, pentru GSP.

Negocieri și cu omul care a vrut să cumpere FCSB

Ulterior, Eugen Voicu a precizat că a purtat mai multe discuții și cu Simion Apreutese, un om de afaceri din Arad, care recent își manifestase dorința de a cumpăra FCSB de la Gigi Becali.

„Am avut două întâlniri cu domnul Simion Apreutese, dar noi ne dorim să avem un dialog cu cei care știu ce înseamnă domeniul fotbal, care vin cu ceva mai mult decât bani.

Deocamdată, lucrurile nu s-au legat în direcția bună și nu cred că vom reuși să ajungem la o înțelegere”, a mai punctat Eugen Voicu.

Citește și

Gigi Becali, despre CFR: „S-a învățat cu deciziile în favoarea ei, acum e VAR”