Virgil Musta, indicații prețioase în perioada de Paște

Pandemia de coronavirus a scos în prim plan și medici ce-au devenit cunoscuți și-au captat respectul României. Printre ei se află și doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. În prima linie de la primul suspect de COVID-19, bănățeanul a ținut să transmită un mesaj ferm românilor, care s-au relaxat în week-end, că tot e frumos afară, în apropierea sărbătorilor pascale.

Medic primari boli infecțioase, șef al secției Boli Infecțioase II de la spitalul orașului de pe Bega, Musta face parte din echipa care a vindecat peste o sută de pacienți la Timișoara, care sufereau de COVID-19. Ce cere? Să rămânem ”extrem de disciplinați în a respecta măsurile de prevenire a coronavirus”.

”Vremea frumoasă de afară și spiritul acestor sărbători ne pot face pentru câteva clipe să uităm de realitatea de azi. Ne ducem cu gândul la cei dragi, care poate acum sunt la distanță de noi și ne amintim modul aparte în care sărbătoream împreună, an de an, în această perioadă. Nici măcar nu ne-am fi putut imagina că ar putea apărea ceva cu un asemenea impact atât de puternic, la scară mondială.

Ceea ce trăim în aceste zile ne obligă însă să rămânem extrem de disciplinați în respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, măsuri pe care deja le știm foarte bine și pe care, din fericire, mulți le-au aplicat într-un mod foarte responsabil. Acest lucru ne-a salvat. Până acum. Pericolul nu a trecut, din contră, în zilele și săptămânile următoare va depinde foarte mult să nu ajungem în situația multor țări mult mai bine echipate medicale. Nu a trecut valul, spitalele sunt greu încercate în această perioadă”, a declarat doctorul Musta pe pagina de Facebook City Doctors – Comunitate pentru Sănătate. ”Ținem aproape, deși păstrăm distanța” este motto-ul reputatul cadru medical.

Citește și

OFICIAL Încă un cadru medical decedat din cauza COVID-19. Mai grav: și fiica e în stare precară!

 

No Comments Yet

Comments are closed