Anunț privind intrarea și tranzitul în Bulgaria. În atenția turiștilor care merg în vacanțe!

Ambasada României la Sofia i-a anunțat pe cetățenii români de noile reglementări impuse celor ce vin sau tranzitează Bulgaria. Este vorba de un ordine al ministrului Sănătății al țării de la sud de Dunăre, nr. RD-01-405, adoptat la 15 iulie și intrat în vigoare de ieri.

Prin acest ordin, au anunțat cei de la Ambasadă se menţine eliminarea măsurii carantinei de 14 zile pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Bulgaria din mai multe state, inclusiv România. Este o veste foarte bună având în vedere numărul mare de turiști români care merg în Bulgaria fie pentru week-end, fie pentru vacanțe. Iată pasaje din comunicatul transmis de la Sofia:

hotel iceberg balcic-->

”Efectuează carantină pe termen de 14 zile, la domiciliu sau alt loc de cazare, persoanele care intră pe teritoriul Republicii Bulgaria din statele terțe, în raport cu Uniunea Europeană, cu excepția Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republicii Islanda, Regatului Norvegiei, Confederației Elvețiene, Principatului Liechtenstein, Republicii San Marino, Principatului Andorra, Principatului Monaco, Vaticanului, Republicii Algeriene Democratică și Populară, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Regatul Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Republica Coreea, Regatul Thailanda, Republica Tunisiană, Republica Orientală a Uruguayului și Ucraina.

hotel pam beach olimp-->

Sunt exceptate de la carantină persoanele, care au un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de prezentarea la punctul de frontieră, și care călătoresc din Regatul Suediei, Republica Portugheză, precum și din statele terțe, altele decât cele nominalizate în paragraful anterior.

Sunt exceptate de la carantină persoanele care tranzitează către statul în care au reședința (detalii mai jos).

La intrarea în Republica Bulgaria, persoanele care nu sunt plasate în carantină, precum și persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, prezintă organelor de control de sănătate publice de la frontieră o declarație pe proprie răspundere (disponibilă atât la link-ul http://www.mae.ro/travel-conditions/3677#806, cât şi mai jos), prin care se obligă să respecte măsurile anti-epidemiologice, introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinul ministrului sănătății și confirmă că au luat cunoștință de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19.

Prin declarația pe propria răspundere menționată mai sus, persoana va preciza:

1. Nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19 (temperatură corporală ridicată, tuse, dificultăţi de respiraţie, pierderea simţului mirosului, perturbarea sau pierderea gustului etc.).

2. Nu a avut contact cu bolnav cu COVID-19 în ultimele 14 zile şi nu este pusă sub carantină.

3. A luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile de îmbolnăvire şi de agentul cauzator al îmbolnăvirii cu COVID-19.

4. Va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății.

5. Călătorește pe propriul risc.

6. Scopul călătoriei.

7. Se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar pentru persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria).

8. Pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Prin derogare de la interdicția de intrare în țară sau de la obligativitatea carantinei, se permite trecerea în regim de tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria:

a) Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și statelor părți la Acordul Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco și Vatican) și membrii familiilor acestora, cu scopul de a se întoarce în statul în care au reședința;

b) Cetățenii statelor terțe care au permis de ședere pe termen lung în alt stat membru al Uniunii Europene, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sau stat parte la Acordul Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco și Vatican), precum și membrii familiilor acestora, cu scopul de a se întoarce în statul în care au reședința;

c) Cetățenii Republicii Serbia, Republicii Macedonia de Nord, Bosniei și Herțegovinei, Muntenegrului, Republicii Turcia, Republicii Albania și persoanele din ”Kosovo”, cu scopul reîntoarcerii.

Tranzitul este permis numai în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.

În același timp, se recomandă cetățenilor români să se informeze și cu privire la măsurile în vigoare aplicabile la momentul reîntoarcerii în România”.


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed