--> -->

Anunț îngrijorător pentru Simona Halep: dacă scenariul se va produce, poate fi finalul carierei!

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a făcut un anunț îngrijorător pentru Simona Halep, 31 de ani. Dacă scenariul se va produce, atunci „Simo” poate pune punct carierei.

Cât poate dura apelul la TAS, indiferent de verdictul inițial

Cazul Simonei Halep e tergiversat. Românca a fost descoperită pozitiv la US Open 2022, cu Roxadustat, și din octombrie 2022 ea nu a mai activat în circuit. Fostul lider WTA a acuzat organele abilitate că în mod repetat îi amână „dosarul” și nu îi oferă șansa de a-și demonstra nevinovăția.

Audierea ar fi trebuit să aibă loc în februarie, dar a fost „mutată” în mai. Ea a ratat deja turnee majore. Simona riscă o suspendare maximă de patru ani!

Cert e că a apelat la Howard Jacobs, fostul avocat al Mariei Sharapova, pentru a o apăra. Apărătorul e cunoscut și pentru cazul rusoaicei, care a fost depistată pozitiv cu meldonium. Jacobs a obținut o reducere a pedepsei, de la doi ani la 15 luni.

„Odată ce comisia a dat verdictul, ITIA va publica decizia pe site-ul său web și printr-un comunicat de presă. Oricare parte poate contesta decizia completului independent de audiere al Sport Resolutions la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, Elveția.

TAS va desfășura o altă audiere pentru a analiza din nou probele și pentru a stabili dacă verdictul de la prima instanță trebuie menținut sau anulat. Procesul de la TAS, din momentul în care un jucător sau ITIA face apel și până la primirea deciziei, poate dura mai mult de 12 luni”, arată Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Care sunt etapele unui proces legat de dopaj

ITIA arată etapele care se parcurg în cazurile de dopaj: testul /probe trimise la un laborator / rezultatele analitice raportate / rezultatele analizate / jucătorul este contactat / suspendarea provizorie / învinuirea sportivului / răspunsul jucătorului / jucătorul recunoaște în totalitate / jucătorul recunoaște doar parțial / decizie și sancțiune / jucătorul neagă / tribunal / decizie și sancțiune tribunal / recurs.

Cazul Simonei Halep va fi judecat de Sport Resolutions, tribunal independent din Londra, dar dacă verdictul nu va fi în favoarea sportivei din Constanța, ea se poate adresa TAS.

Citește și

PNL și PSD au convenit înghețarea angajărilor la stat: „Și tăierea cheltuielilor din ministere cu 10%”