Anghel Iordănescu intervine între Edi și Gigi Becali: ”I-a impus”

Anghel Iordănescu intervine în discuțiile dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu pe care patronul a ținut să le facă publice. Patronul FCSB i-a reproșat antrenorului că nu joacă spectaculos.

”Personal, sunt foarte mulțumit, dar cred că cei mai în măsură ar trebui să fie Edi Iordănescu și patronul echipei. Ei trebuie să fie mulțumiți. Eu sunt mulțumit în mod special pentru faptul că Edi a venit la o echipă care se luptă la câștigarea campionatului, o echipă cu mulți suporteri înflăcărați și unde patronul și l-a dorit. Cel puțin așa am înțeles din insistența cu care a tratat venirea lui.

Hai să le luăm la rând. Dreptatea în fotbal o dă doar performanța. Dreptatea în fotbal o dă doar rezultatul. Dacă rezultatele și performanța vin și în urma unui joc frumos, spectaculos, cu atât mai bine. În ceea ce-l privește pe Edi, din ce am înțeles, a semnat un contract în care se obliga să câștige campionatul. Dacă mă iau după ultimele zile, nu au fost onorate cerințele lui Edi prin prisma declarațiilor făcute de patron.

Din punct de vedere fotbalistic, eu știu că a preluat echipa într-un moment greu, delicat și, chiar dacă a avut foarte multe poticniri în ceea ce privește accidentările și acest COVID-19, el este în grafic, e pe locul 2 și, dacă nu mă înșel, la șase puncte de prima clasată.

Este foarte greu când ai 9-10-11 absenți în perioada de întrerupere, atunci când naționala joacă, e foarte greu să faci o metodică de antrenament, dar e și mai greu să asiguri o pregătire corespunzătoare și uniformă pentru tot lotul. Este foarte greu când ai foarte mulți accidentați și vreo 7-8-9 jucători care vin după COVID-19.

Dacă stai în carantină 2 săptămâni, realitatea e că ai nevoie de 4 săptămâni să aduci jucătorul la un nivel superior de pregătire. Și patronul trebuie să înțeleagă că nu este ușor să lucrezi când ai la antrenament 12-13 jucători cu care trebuie să te prezinți la un meci de campionat cu miză.

Ceea ce știu este că patronul trebuie să înțeleagă că un campionat nu poate fi câștigat numai prin posesie. Posesia este o armă, dar nu îți dă garanția succesului. Prin posesie poți să-ți impui jocul, să controlezi jocul, dar asta nu înseamnă că ai garanția victoriei și a punctelor. Pe lângă posesie, trebuie să ai și tranziție pozitivă, negativă, iar toate aceste lucruri se antrenează.

Eu zic că Iordănescu Jr este în grafic cu ceea ce și-a propus și i-a impus patronul prin contract, adică să câștige campionatul. E adevărat, mai este mult până a se trage linia finală. Una peste alta, Iordănescu Jr. trebuie să accepte critica patronului, dar asta conform contractului, adică între patru ochi, nu public. Trebuie să discute aceste lucruri cu patronul, să i le explice, cum de altfel și patronul trebuie să-i asigure liniște și susținere. Jucătorii au nevoie de liniște. Toate forțele de la FCSB trebuie să lucreze să readucă jucătorii cât mai repede”, a spus Anghel Iordănescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Citește și:

Iohannis anunță vacanța pentru elevi plus o sumedenie de restricții Video