--> -->

Andrei Nicolescu: „Poate la FCSB sau Craiova mai e ritmul ăsta! Dar nu cred că domnul Becali aduce 10 milioane de euro pe an de acasă”

Decizia în noul plan de reorganizare al lui Dinamo a fost amânată pentru luna septembrie, dar acționarii spun că nu vor fi probleme financiare până la mult dorita aprobare.

Spune că nu-i este frică de noua amânare

„Faptul că am avut parte de o nouă amânare nu va afecta sub nicio formă organizarea internă a clubului și modul în care va funcționa în perioada următoare. Dar ne pune pe noi, Red&White, cu un pas înapoi. Aveam discuții pe care doream să le finalizăm după aprobarea planului, cu niște investitori care să vină alături de noi. Asta înseamnă că încă 2 luni vom fi în așteptare.

În ceea ce privește plățile, sunt prognozate încă din martie, când am putut să intrăm în bucătăria internă a clubului, până în luna septembrie inclusiv. Toate obligațiile financiare care trebuie derulate zi de zi sunt prognozate în cash-flow. Știam că e grevă și ne-am făcut planul pentru a primi un termen în septembrie”, a explicat acționarul majoritar Andrei Nicolescu la Gold FM.

„Poate la nivel de FCSB sau Craiova mai e ritmul ăsta”

Nicolescu susține că investiția Red&White în Dinamo a ajuns la 2,5 milioane de euro, o sumă care se poate compara cu granzii Ligii 1:

„În 4 luni am obținut licența pentru Liga 1, ne-am calificat în play-off, am promovat în prima ligă, am ridicat interdicția la transferuri. Păreau misiuni imposibile. Evident că nu puteam să ajungem aici fără implicarea jucătorilor, a suporterilor, seriozitatea lui Ovidiu și forța grupului.

Am adus peste 2,5 milioane de euro în club. Poate la nivel de FCSB sau Craiova mai e ritmul ăsta de aduce bani externi, fără surse de finanțare ale clubului. Nu cred că domnul Becali aduce 10 milioane de euro din banii lui, de acasă, în fiecare an. Poate sunt ani așa, dar și alții în care nu aduce acești bani la FCSB.

Eu n-am luat niciun ban din club și nici nu-mi doresc, până nu stabilizăm lucrurile”.

„Am înțeles jocul, dar nu se poate!”

Andrei Nicolescu a comentat și ipotezele că ar fi câțiva oameni de afaceri interesați să bage bani la Dinamo, dar aceștia sunt ținuți departe intenționat.

„Mai e o polemică stârnită de niște voci binevoitoare, că există un grup de investitori pe care nu-l primim. Puternici, care-și asumă orice, care ar plăti tot, ar curge lapte și miere, ar fi paradis pe pământ la Dinamo. Eu și Eugen nu le putem oferi eventualilor investitori alte condiții decât cele pe care le-am oferit deja celor care sunt alături de noi, cei doi acționari care au 10%.

Dacă cineva își închipuie că poate să vină cu presiune publică, să primească alte condiții de intrare în acționariatul Red&White, se înșală amarnic. Cu acei oameni am discutat, sunt bineveniți oricând în condițiile pe care le are toată lumea. Nu putem să creăm condiții preferențiale. Am înțeles jocul, dar nu se poate! Dacă erau puternici, nu erau atât de prezenți pe Facebook.

Eu sunt în povestea cu Dinamo din iulie anul trecut. Sunt acolo pentru că am creionat un proiect, l-am prezentat unor oameni care erau gata să semneze, am mers pe încredere, pe mâna unor oameni care mi-au spus că a venit domnul Șerdean să semneze și am crezut în acei oameni. În momentul în care m-am prezentat să semneze, domnul Șerdean avea telefonul închis și n-am mai dat de el două zile.

Când a ieșit în presă cine e de fapt grupul care mă sprijină pe mine să salvez Dinamo, domnul Șerdean m-a sunat și mi-a «zis Nu mai e atât, e dublu!». După acest refuz, am reconstruit o structură, am regândit acest proiect.

Am insistat, am stat lângă domnul Zăvăleanu pentru modificarea de plan pe care a propus-o în septembrie anul trecut, am construit alături de oameni.

Într-un moment disperat, în care nu exista nicio speranță, nu exista nici măcar o luminiță la capătul tunelului, eu și Eugen Voicu ne-am asumat lucrul ăsta. Știind că nu mai avem susținerea pe care o aveam anterior, dar am simțit că e momentul să facem ceva pentru Dinamo, pentru că nu făcea nimeni! Acum, suntem blamați și ni se spune că erau alți 5-6 care erau gata…”, a mai spus Nicolescu.

Citește și

Gigi Becali i-a cerut Gabrielei Firea să nu demisioneze: ”A greșit doar că a mințit cu asta”