Andrei Cristea i-a umilit pe cei de la FCSB! A dat din toate pozițiile + cine lipsește cu Dinamo

Început nebun de partidă în Copou și un final pe măsură: Poli Iași a umilit-o pe FCSB, scor 5-2, ultima etapă pentru roș-albaștri înaintea derby-ului cu Dinamo. Startul a fost spectaculos, iar continuarea a oferit un rezultat ce-a dus trupa lui Daniel Pancu pe locul 3 în Liga 1.

Mai întâi, Istrate a deschis scorul pentru oaspeți, reluând cu capul din careu, în minutul 6. La rampă a apărut Andrei Cristea, atacantul de 36 de ani al moldovenilor, care în urmă cu un deceniu a fost golgeterul Ligii 1 în tricoul lui Dinamo București. Mai întâi, în minutul 8, a pătruns în careu și l-a păcălit pe Cătălin Straton cu un șut plasat.

Apoi, a avut un călcâi de efect prin care i-a așezat mingea lui Passaglia (19), argentinianul înscriind în dreapta lui Straton. Portarul transferat de FCSB de la Dinamo nu a simțit nici reluare din prima a lui Cristea (33), care l-a prins fără replică. Poli Iași conduce cu 3-1 la pauză, iar antrenorul Toni Petrea a făcut patru schimbări în doar un minut, mai exact în minutul 29! Mihai Stoica a fost surprins vorbind la telefon cu cineva de pe bancă, probabil, indicații de la Gigi Becali pentru modificări în formula de pe gazon.

Imediat, după pauză, Andrei Cristea a mai punctat o dată în minutul 52. A dat gol cu dreptul, cu stângul și cu capul! În minutul 60, Florin Tănase a redus din diferență, după ce a punctat din penalty. Este 4-2 pentru moldoveni în minutul 60. Apoi, a înscris și Calcan (71) după pasa lui Platini. Cei de la FCSB și-au pierdut cumpătul, iar Olaru (80) a fost eliminat după injurii adresate arbitrului. El va pierde derby-ul de sâmbăta viitoare cu Dinamo!

Citește și

Florentin Pandele, furios: ”Plicușor Ban, o pușcărie de om!”. De ce-i acuză pe Dragnea, Ponta și Negoiță