Andrei Cionca despre planul salvării lui Dinamo: „Zece milioane”

Andrei Cionca, noul acționar din „Ștefan cel Mare”, a vorbit în cadrul emisiunii ”Exclusiv Dinamo” de la ProSport despre planul pe care îl are ca să o salveze pe Dinamo.

„Discutam de 10.000.000 de euro! Trebuie o injecție rapidă de 3-4 milioane de euro”

Afaceristul care deține 28 de acțiuni la Dinamo după ce le-a preluat de la „Dinamo Socios” a vorbit despre diverse sume ce-ar trebui implicate urgent la club ca roș-albii să scape de probleme.

„Mie nu mi se pare că avem timp de experimente. Trebuie să găsim soluția ce mai bună încât să fie injectați bani în acest club. Nu evit niciun răspuns pentru că transparența este esențială într-o situație de criză.

Oferta pe care am făcut-o în aprilie avea în calcul două majorări de capital. O primă majorare de capital care era în jur de 4 milioane de euro și urmărea scoaterea clubului din insolvență. Am avut niște evaluări făcute la momentul respectiv și ne-am propus o ieșire extrem de rapidă. Nu poți să faci performanță în condițiile în care tu ești sub spectrul insolvenței. Companiile nu pot sta foarte mult timp în insolvență.

Prin a doua majorare de capital se ajungea la 10 milioane de euro, era până la finalul anului viitor”, a comentat Andrei Cionca.

Care era poziția lui Eugen Voicu

”Discutam de 10 milioane de euro și o poziție nediluabilă a domnului Voicu. Rămânea în poziție minoritară, dar nediluabilă. Intenția lui era să rămână cu 5-10%. Noi aduceam bani și acel pachet rămânea nediluabil. Noi speram să fim în afara procedurii de insolvență la finalul anului viitor, cu o structură de acționar aliniată.

Am discutat direct cu Red&White, dar nu am primit niciun răspuns pe loc, iar după ni s-a transmis că e un model care nu… Era un partener majoritar care avea greutate.

Eu spun că nu sunt foarte departe de această idee, cred că trebuie o injecție rapidă de 3-4 milioane de euro care să rezolve problemele urgente. Un milion de euro pentru restanțe…

Aici mă refer și la problemele de structură a clubului, clubul trebuie să se alinieze la nivelul din Liga 1, mă refer la lot, la staff-ul administrativ… După această injecție de 3 milioane de euro vedem ce se întâmplă cu modificarea de plan și acționăm în consecință”, a spus Andrei Cionca pentru sursa citată.

Citește și

România, locul 1 în lume la Olimpiada Internațională de Geografie. Detalii despre medaliile copiilor români