Andrei Caramitru s-a pus pe medicii de familie: ”Ticăloși”

Fostul consilier al vicepremierului Dan Barna, Andrei Caramitru, a avut o reacție vehementă la adresa medicilor de familie, despre care spune că nici nu promovează vaccinarea, ba mai mult pun piedici acestui proces.

”Deci medicii de familie blochează a nșpea oară vaccinarea. Era previzibil. Fac șantaj ca sa obțină mai mulți bani – fără număr. Evident, în Germania și în alte țări au vaccinat gratis că deh, e parte din job. La noi, nu și nu. Dacă nu știați, mulți medici de familie le recomandă oamenilor să aștepte nu cumva să meargă la centrele de vaccinare ca să se asigure că oamenii vin la ei însă, după… Le iese șantajul și vin banii mulți. Mafie, crimă, ticăloșie.

Ce ar trebui să facă guvernul? Simplu:
– Să facă un acord cu marile lanțuri de farmacii. Sunt vreo 4. Bine organizate. Vaccinarea acolo, frate. E lângă casă, ușor, oamenii sunt mult mai mult în contact de fapt cu farmacia, nu cu medicul de familie. Dat acolo 40 de lei pe vaccinare. Vor colabora imediat și pot da drumul în mii și mii de locații într-o săptămână. Nu e problemă.
– Caravane bine organizate central care sa meargă în fiecare sat, om cu om. Ca în Turcia unde funcționează foarte bine. Ai nevoie de vreo 3.000 de oameni (armată, pompieri, medicii care acuma stau în centre de vaccinare) timp de o luna și ai acoperit fiecare cătun.

Și gata. Așa funcționează, frate. Lăsați-i pe medicii de familie în pace. Nu aveți ce sa faceți cu ei. Nu vor face nimic și sunt ticăloși marea majoritate. Asta e. Eu nu le-aș mai da niciun ban, nimic, și i-aș exclude din program”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și

Valeriu Gheorghiță: ”Inclusiv eu voi vaccina persoane”. Anunț despre vaccinul pentru copii