Andrei Caramitru la un an de la moartea marelui actor Ion Caramitru: ”Probabil, asta se întâmpla”

Andrei Caramitru a făcut dezvăluiri emoționante despre tatăl său, Ion Caramitru, la un an de când marele actor s-a stins din viață.

Astăzi, 5 septembrie, se împlinește un an de când Ion Caramitru a murit. În memoria tatălui său, Andrei Caramitru a făcut dezvăluiri emoționante despre marele actor și regizor.

Acesta a povestit într-un interviu pentru Fanatik cât de dedicat a fost maestrul profesiei lui.

”Nu avea stare”

”Tata, când pregătea un spectacol, mergea singur și muncea 14 ore pe zi, recita enorm, știa mai multe poezii decât toți marii critici și marii specialiști, se documenta și muncea enorm, își dorea să fie extraordinar de fiecare dată. De la vârsta de 18 ani până la 79, când a murit, a muncit nonstop.

Tata nu avea stare. Se trezea, la 78 de ani, la ora 7 dimineață, se ducea la TNB, o firmă de stat cu un milion de probleme, cu sindicatul care făcea scandal nonstop, apoi făcea o pauză de două ore ca să pregătească un spectacol, mergea la UNITER, dormea o oră apoi stătea încă trei pe scenă.

Eu, frații mei și mama trăgeam de el să se mai oprească, avea 79 de ani, dar pentru el era ceva imposibil. Dacă ar mai fi trăit, probabil ar fi murit pe scenă. Adora să joace, nu l-au interesat niciodată casele, banii, mașinile, chestiile materiale erau irelevante pentru el”, a povestit Andrei Caramitru.

Cum era Ion Caramitru ca tată

Deși și-a dedicat timpul carierei sale de actor și mai apoi de regizor și director al Teatrului Național București, Ion Caramitru și-a iubit enorm copiii și a fost lângă ei când au avut nevoie de el.

”Tata a fost un om extrem de exigent, orice ai fi făcut, voia să faci mai mult. Ținea foarte mult la familie și la copii, dar era un tată tipic machidon. Voia mereu mai mult de la noi și ne iubea pe măsură. Era foarte ocupat, a muncit enorm și nu prea stătea pe acasă, nu reușea să petreacă timp cât ar fi vrut cu noi.

A muncit toată săptămâna înainte să ajungă în spital, ajungea să stea și câte 12 ore în teatru, lucra și în weekend, a fost un om și un actor foarte dedicat. Chiar dacă nu reușea să stea mult cu noi era mereu acolo când aveai nevoie de el”, a mai dezvăluit Ion Caramitru.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ ”Stânca învăluită în mister”. Are chip de om