Andrei Caramitru îi demolează pe cei din USR-PLUS: ”Nivel Coreea de Nord și nivel de sectă”

Andrei Caramitru, fostul consilier al lui Dan Barna, ajuns vicepremierul României, a creionat în note dure tabloul coaliției USR-PLUS, el cunoscând foarte bine situația de acolo. Și le oferă sfaturi celor de la conducerea partidului.

”Ieri i-am criticat pe peneliști cu campania lor internă care le face un rău enorm. Circ extrem, zero mesaje inteligente sau pentru oameni. Totul pentru primarii lor și activiștii lor care probabil nu sunt foarte smart că altfel nu se explică.

Acum, ca să fim echilibrați haideți să vorbim și despre USR-PLUS totuși. Că acolo e și mai și! Măcar la PNL e o campanie, stupidă așa cum e, sunt mai multe tabere, poți discuta măcar. La ăștia din USR-PLUS e așa mai brutal și dictatorial:

– În USR, oricine nu era din tabăra Barna a fost dat afară. Pe motive absurde – o postare pe Facebook sau ai zis ceva cândva care nu convine sau nu ai votat cum trebuie sau ai avut tupeul să discuți vreo decizie. Sau chiar dacă nu ai făcut nimic, dar au senzația că nu te controlează total. Excludere, punct. Nivel Coreea de Nord. Acuma e doar o armată cu minte puțină care mărșăluiește sacadat.

– În PLUS, e nivel sectă. Toată lumea e hipnotizată de marele om nou Dacian, care mă rog e în politica din anii 90, e legat ombilical de ”doi și un sfert” și și-a început cariera în Vatra Românească aia kaghebistă. Nou și fresh. Acolo în PLUS e însă o sectă. El e un fel de guru. Dacă nu îl iubești, nu îl idolatrizezi, ești dat afară rapid, nici nu ai ce căuta pe acolo. Și oricum trebuie sa stai la locul tău – servești umil pe marii preoți ai lui Dacian, ăia vreo 4 sau 5 cu care guru vorbește, nu cere să te apropii prea mult de lumina preasfinției sale că te dau și ăia afară de nu te vezi.

– Acuma se bat ăștia doi. Barna și Cioloș. Două minuni de oameni care sunt la jumătea scorului USR-PLUS care și așa e praf, a ajuns sub AUR. Și acum contează doar cifrele interne – ce discuție sau dezbatere – totul e cine are mai mulți oameni obedienți aduși in filiale. Atât. Nici măcar nu e nevoie de vreo campanie ceva. Trebuie autobuze si liste de membri. E mai simplu.

Acuma eu totuși mă întreb. Măi oameni buni de acolo. Voi nu vă dați seama ca e penibil, că pierdeți masiv electoratul, ce naiba. Luați pe cineva care e chiar competent, face treabă și ar aduce voturi, nu va scade voturile. Drulă, de exemplu. Îl puneți șef și gata. Și terminați cu sistemul Coreea de Nord. Lăsați un minim de democrație.

Nu e posibil sa fie mai ok și liberă viața de membru în PNL sau chiar în PSD – măcar acolo dacă nu ești prieten cu șeful, totuși nu te dau afară, te tolerează naibii. Cum să poată cineva crede că sunteți pentru meritocrație, alegeri libere si tot – când fix la voi în curte e pe dos total? Vai de lume. Atâta s-a putut. Ghinion”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și

Victor Ponta a răbufnit: ”Cei ce au ieșit în stradă se simt rușinați că au fost păcăliți”. Mesaj pentru actualul premier