Andrei Caramitru: ”Ei votează PSD pentru pensii, copiii cu AUR să dea în cap la toți”

Andrei Caramitru face o întreagă discuție vizavi de ”transhumanța” Provincie – Capitală, în ultima jumătate de secol.

Fostul consilier al lui Dan Barna (USR) continuă să aibă un discurs acid la adresa românilor.

De ce vârstnicii votează PSD, iar copiii lor AUR

”De ce atât de mulți regretă comunismul? De ce zic ca era mai bine atunci? De ce cei in vârsta votează PSD și copiii lor votează AUR?

Va dau un exemplu concret de săteni mutați la oraș (sunt multe milioane așa), ca sa înțelegeți. Familia P. vine dintr-un sat amârat din Giurgiu.

– Bunicii analfabeți, vai de capul lor, iobagi. Umiliți de generații de boieri si arendași. Vin comuniștii – le iau pământul ăla puțin pe care îl aveau, sunt revoltați. Însă după – lucrează la CAP, câștiga suficient sa mănânce cât de cât, sunt multumiți, e un pic mai bine.

– Copiii – la 20 de ani vin in București, in anii 60-‘70. Au 4 clase, Lucrează la IMGB si Apaca. Primesc apartamente mici de tot, confort 3, in blocuri comuniste. Pentru ei e un miracol – au toaleta in casa, televizor, încălzire, stau in Capitală!!!

Se înscriu in PCR ca așa au auzit ca e mai ușor. La fabrica – devin așa sef de tură si după sef de hală. La televizor aud cum clasa muncitoare e cea care conduce. se simt respectați si viața lor are acum un sens. Sindicatul ii trimite o data pe an in vacanță, primii din familie care văd marea. Totul e miraculos de bine.

– In anii 80 – începe foamea. Ei dau vina pe Ceaușescu si Lenuța, toti ii înjură. Vine revoluția – se bucura ! Însă atenție – ei nu vroiau sa scape de comunism, ci doar de cei 2. Vine Iliescu, un comunist, dar om bun – le da apartamentul confort 3 in proprietate, si mai iau si terenul mic de la sat.

Pot cumpara chestii, nu mai stau la cozi. Wow extraordinar. Trăiască FSN. Când aud de partidele istorice înnebunesc de stres ca își aduc aminte de boieri si de noroiul din satul lor de atunci.

”După 1990 se prăbușește totul”

– După puțin timp – in anii 90 – se prăbușește totul. IMGB si Apaca se închid, sunt vândute la fiare vechi. Ei primesc salarii compensatorii (care fiind inflație mare – nu valorează nimic). Ies la pensie anticipata la 55 de ani. Devin săraci si inutili. Totul s-a dus de râpă pentru ei, tot.

– Acum – s-au mutat înapoi in sat, pensia de 1.000 si ceva de lei nu le permite sa trăiască in Bucuresti. Au închiriat apartamentul confort 3 pe ceva bănuți.

In sat nu mai e nimeni, s-a golit, pana si satul lor moare. Se uita toată ziua la Antena 3 si la RTV. Copiii lor sunt de mult plecați in Italia, nu o duc de fapt bine, se chinuie pe acolo – ii văd rar, nepoții nu prea mai vorbesc românește. Ei votează PSD ca le măresc pensia, copiii votează AUR ca sa le dea in cap la toți.

Întrebarea e – pentru cei de prin USR sau celelalte partide (sau noi – elita urbană). Ce le spuneti concret oamenilor ăstora? Înțelegeți istoria lor, problema lor? De ce nu vorbiți cu ei. Vor in primul rând sa fie si ei respectați, de acolo trebuie început”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și

Siguranță și încredere: Peste 60 de polițiști din Cluj au fraudat voucherele de vacanță