Andrei Caramitru e sigur: ”Singura soluție ca opoziția să preia puterea în 2024”

Fostul consilier al lui Dan Barna (USR-PLUS), Andrei Caramitru, s-a referit la noul tablou politic intern și regruparea de forțe, după nou creata alianță PSD – PNL – UDMR.

În acest moment, USR a ieșit din cărțile guvernării, după ce a părăsit alianța cu liberalii.

”A mai funcționat”

”Singura soluție pentru opoziție ca sa aibă o șansă să preia puterea în 2024 e următoarea. Și a funcționat – a fost făcută de Coposu în anii 90 când l-a învins pe Iliescu.

Soluția e așa: alianță între USR, noul partid al lui Orban și o coaliție a societății civile (pe model Alianța Civică). Foarte important – pe liste comune. PMP poate fi invitat – ca să aibă alternativă la fuziunea cu PNL”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Cum s-ar desfășura lupta pentru putere

”De ce ar funcționa? Așa o alianță ar merge pe mesaje clare – reformă și anti-corupție, atât (fără chestii marginale gen CPF vs progresisme – astea sunt fumigene și nu sunt tema de acum). Orice om din România găsește ceva care să îi placă – dacă nu îți place USR, îți place Orban, dacă urăști politicienii vrei pe cei din Alianța Civică.

Și așa, o construcție SIGUR ia mai multe voturi decât PSD sau PNL, deci ar fi pe primul loc si preia puterea.

Dacă nu – USR va lua 14 la sută, Orban 7 la sută. Și 70% din populație va sta acasă. Deci viitorul e clar atunci. Vreți sa schimbați viitorul – doar așa se poate. NU prin fragmentare, elitisme stupide și tâmpenii tribale, nu prin mesaje revoltate pe Facebook – ci prin alianțe puternice si smart.

Dacă continuați să faceți aceleași greșeli sperând la alt rezultat – e un semn de nebunie. Nu fiți nebuni, fiți deștepți si pragmatici!”, a comentat Caramitru.

Citește și

Patriarhul Daniel s-a vaccinat: ”Gata”. Ce a evitat să spună