--> -->

Andrei Caramitru: ”Doar cei vaccinați la mare și la concerte”. Proteste? ”Bam Bam, blocați”

Andrei Caramitru lovește din nou și vine cu sfaturi pentru autoritățile care gestionează pandemia, detaliu ce va naște o avalanșă de reacții în mediul online. Fostul consilier al lui Dan Barna propune ca doar cei vaccinați și cei testați ”fix înainte” să poată să meargă în vacanță, la mare!

Practic, s-ar crea premisele unei discriminări și alte scandaluri, mai mari decât cele curente. ”Zic sa fiu constructiv. Ca mergem spre Disoluția statului și ieșirea la rampa a nebunilor extremiști. Ce trebuie făcut, onor Președinte și Guvern:

– 1) pregătiți un plan clar. Cu date clare. Care explica cum ieșim din restrictii și când. Legati asta de vaccinare. Uitați ce face Boris Johnson sau Biden. E totul clar. Lumea trebuie sa știe ca din vara va fi ok. asumați-va ca unii nu vor fi fericiti. Asta e. Dar propuneți soluții. De exemplu : e ok începând cu Iunie sa fie paranghelii și concerte, mers la mare și tot, dar doar pentru cei vaccinați și cei testați fix înainte. Așa avem o perspectiva pozitivă.

– 2) ieșiți zilnic și explicați situația, la fel cum ați făcut anul trecut in primul lockdown. Trebuie comunicare clară. Iohannis, Cîțu și Voiculescu. Nu va fie frica. Multi oameni sunt încă normali la cap și va vor asculta.

– 3) dați naibii drumul la vaccinare. Stati pe 1 milion de doze acum. Nu e OK. Faceți un val rapid de vaccinare acum, terminati cu prostia de a tine dozele pentru rapel sau știu eu ce. Centrele actuale pot vaccina cu același număr de doctori de vreo 5 ori mai multi oameni pe zi, fără probleme. Doze vor veni dublu in aprilie, deci vor fi suficiente pentru rapel. E chestie de stock management nivel gâgă.

– 4) nu tolerați pe cei din coaliție care sabotează. E cel mai mare pericol posibil când unii din propria ograda ataca ce faceți. Nu e ok deloc.

– 5) nu tolerați încălcarea regulilor. Nu tolerați extremismul. Dacă îl tolerați – atunci treaba asta chiar scapa de sub control. Uitați ce fac germanii, francezii, englezii, olandezii când sunt Manifestații de astea extremiste. Le blocati direct.

Chit ca iese cu Bam-Bam, asta e. Oricum iese, dar îl închideți mai devreme și măcar știm ca exista reguli și ca încă avem un stat funcțional”, a scris, pe Facebook, Andrei Caramitru.

Citește și

Gabi Luncă luptă pentru viața sa