Wave Resort

Andrei Caramitru comparație despre vaccinare: ”E ca și cum refuzi o carie mică”

Andrei Caramitru, fostul consilier al lui Dan Barna (USR), a avut o reacție dură la adresa autorităților, comentând că oamenii din fruntea țării nu au știut cum să gestioneze situația în privința procesului de vaccinare, ale căror cifre nu s-au transpus în realitate, conform estimărilor oficiale.

”Acum, că ne va lovi crunt valul 4, sigur că vina e totuși și a oamenilor care nu au înțeles să se vaccineze. Însă e și vina Cotroceniului, și a Guvernului. O vină mare care va însemna mii de morți. Pentru ca au refuzat sa ia 3 măsuri simple de tot:
– sa dea bani pentru cei vaccinați. Așa a făcut pana si SUA, sa nu mai vorbesc de Grecia sau Serbia.
– Sa diferențieze clar între vaccinați si nevaccinați așa cum face acum Franța. Trebuia sa nu poți intra in autobuze, magazine, restaurante, la birou decât vaccinat sau cu un test recent
– Sa oblige pe cei care intra in contact cu cei mai vulnerabili (doctori, profesori) sa se vaccineze. SUA, Franța, pana și Rusia sau China impun asta.

Au refuzat astea 3 măsuri făcute de alții ca sa nu supere pe nimeni. Rezultat sigur si previzibil : mii de morți, iarasi restricții pentru toată lumea, evident toți îi vor înjura nu mai au cum sa își mai spele păcatele după asta. Cum sa te mai aperi când vine pana si comisarul pe sănătate al UE in România să îți zică ca ești prost si ca nu faci nimic ÎNAINTE ca valul sa lovească?

Mie mi se pare efectiv o uriașă prostie sa refuzi niște măsuri semi nepopulare acum când stii sigur ca peste foarte putin timp va fi mult mai rău si atunci trebuie sa iei niște măsuri si mai nepopulare. E ca si cum refuzi să îți faci o carie mică acum cu foarte puțină durere deși stii sigur ca vei reveni peste 2-3 luni sa îți scoată dintele cu durere maxima. Care e câștigul? Care e logica deciziei? E atât de mare prostia că nu am cuvinte”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și

Diana Șoșoacă, dezlănțuită după situația cu elicopterul aterizat în intersecție: ”Suntem cobai”