--> -->

Ando despre liderii lui Dinamo: ”Complăcut”

Dinamo nu mai poate evita barajul și va lupta într-o dublă manșă cu o echipă din Liga 2 pentru menținerea în Liga 1.

Fostul mare jucător și antrenor al lui Dinamo, Ioan Andone, îi atacă pe jucători. Nu au scăpat nici Torje și Filip, după ce ”câinii” au ajuns la barajul pentru evitarea retrogradării.

”Asta e calitatea lor și s-au obișnuit cu eșecurile”

”Eu speram odată cu venirea lui Dusan Uhrin. E un antrenor foarte bun, dar nu știi cum se adaptează jucătorii pe filosofia de joc când apar schimbări pe bancă. Mie îmi place foarte mult și l-am văzut cum antrenează.

Din păcate calitatea jucătorilor asta este. Ei s-au obișnuit cu înfrângerile. Păi, se poate Dinamo să aibă trei înfrângeri într-un sezon cu Mioveni? Nu poți… de necrezut dar uite că se întâmplă! Și cu antrenor bun. Lotul este foarte, foarte slab!”, a explicat Andone într-un interviu acordat Fanatik.

”Fapte, nu vorbe”

”Cum vedeți șansele la baraj?”, a fost întrebat fostul antrenor.

”Acum într-o dispută în dublă manșă la baraj eu cred că au șanse să se salveze. Dar de la Dinamo de atâția ani de zile tot prost s-a mers. Din ce în ce mai prost. Jucătorii nu înțeleg că sunt la un club uriaș. Nu e de ajuns faptul că joacă la Dinamo! Trebuie să muncești foarte mult ca să ajungi la un anumit nivel.

Și jucătorii care au mai trecut pe acolo, precum Torje și Filip, s-au complăcut. Nu poți să ajungi la nivelul ăsta! Le-am auzit declarațiile, dar nu e de ajuns să vorbești. Trebuie fapte. Toată lumea se aștepta de la ei să fie vioara întâi și să dea tonul la tot! La seriozitate, pentru că acolo e mare nevoie de asta. Au scăzut valoric… Acolo tot lotul e slab și chiar mă doare.

Anul viitor le va fi și mai greu. Foarte greu! Tot timpul s-a vorbit de New Dinamo, dar nu poți de la an la an să schimbi 12-14 jucători. Vor fi în aceeași situație! Și la anul trebuie să se aștepte la aceleași rezultate indiferent de antrenorul pe care îl pun”, a comentat Andone, făcând referire la cei 53 de jucători rulați în actuala ediție.

”Îndepărtarea lui Rednic, mare greșeală”

”Eu nu mă mai gândesc la antrenorat, sincer! Dacă aș putea să îi ajut cu mare plăcere. Dar sincer nici nu știu cum! Sunt de 25 de ani în antrenorat și nu îmi dau seama cum să pot să îi ajut! Atât de gravă e situația. Nu e ceva simplu, aduc trei jucători de valoare. Acolo ai nevoie de o echipă întreagă și nu sunt bani de transferuri. Doamne, ce e acolo! Nu, nu, nu…. E foarte grea situația.

Îndepărtarea lui Rednic a fost una din greșelile mari, pentru că el și-a asumat acest proiect. Și el voia să schimbe jucători pentru că și-a dat seama că nu se poate salva direct cu acel lot. A fost o greșeală mare, dar și Mircea a greșit și s-a ajuns la această despărțire, din păcate.

Rednic trebuia să tacă din gură și să facă. A intrat în discuții cu conducerea, cu toți jucătorii și a pierdut vestiarul. El trebuia să ajungă în iarnă să zică care e lotul pe care se bazează: aștia pleacă, ăștia vin! El a anunțat dinainte că schimbă 14 jucători.

Nu are nicio legătură că au făcut pregătire pe sintetic. E lipsă de valoare! Astea sunt scuze și nu ar trebui să auzim așa ceva de la jucători profesioniști, unii cu 7-8.000 de euro! Repet, lipsă de valoare și faptul că au fost rulați peste 50 de jucători”, a mai zis ”Fălcosul”.

Citește și

Prima procesiune de Florii după pandemie. Reportaj