Ana Blandiana vorbește despre un plan de distrugere a PNL: ”Iohannis e principalul vinovat”

Ana Blandiana, 79 de ani, face parte din grupul celor care nu văd cu ochi buni coaliția dintre PNL și PSD. Scriitoarea critică ideea liberalilor de a se alia cu social-democrații pentru a încropi noul Executiv.

Timișoreanca este de părere că decizia PNL de a face o coaliție cu PSD e ”o formă de dispreț absolut față de cei care i-au votat, față de propria lor ideologie și propriul lor proiect”.

Mai mult, ea susține că ar putea exista un plan de distrugere a PNL.

”M-am simțit profund umilită”

”Mi se pare extraordinar de grav ce se întâmplă acum și din punctul de vedere al societății civile, adică eu, personal, m-am simțit profund umilită de tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, pentru sutele de ore pe care le-am petrecut în Piața Victoriei, pentru felul în care am sperat că putem să împingem lucrurile și chiar le-am împins spre un moment în care România să poată să înceapă să se reformeze.

Pentru ca după mai puțin de o jumătate de an totul să se destrame. Este de neînțeles, chiar dacă totul pornește de la președinte și mie mi se pare clar că așa se petrec lucrurile, chiar dacă este vorba de un plan.

Stau și mă gândesc, ca un om care a avut relații strânse cu Convenția Democrată, prin Alianța Civică, cea care a împins atunci să aibă loc acea coaliție, stau și mă gândesc dacă așa cum a existat evident planul de distrugere a PNȚ-ului și a fost distrus, nu există și acum un plan de distrugere inclusiv a Partidului Liberal, care nu mă îndoiesc că va ieși distrus din toată această poveste”, afirmă Ana Blandiana într-un interviu la RFI.

Ținta: președintele, apoi Florin Cîțu

Scriitoarea spune despre Klaus Iohannis că este responsabil pentru situația din prezent. Ana Blandiana nu îl menajează nici pe fostul premier, Florin Cîțu.

”Sunt convinsă că este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat. Mi se pare de neînchipuit.

În toată povestea asta, de neînchipuit este sfidarea bunului simț, adică faptul că luni de zile totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el și care nu a dovedit prin nimic că are o valoare în sine, mă refer la premierul Cîțu, dovedește că suntem în afara logicii, indiferent cât de ticăloasă ar fi logica respectivă.

E clar că am traversat o perioadă absolut rușinoasă. Nu credeam după perioada Dragnea că poate să urmeze ceva de care din nou să-mi fie rușine. Eu personal nu o să mai particip la nici un fel de manifestație. E ridicol să mai încerci să faci ceva cu bună credință într-un domeniu în care totul se face cu rea credință”, a mai declarat Ana Blandiana.

Citește și

Raluca Turcan a cerut demisia lui Florin Cîțu! Lideri PNL: ”Voia să fie ministru undeva, oriunde”