--> -->

Alții la rând! Cine mai vrea bani de la Dinamo și amenință cu falimentul

A crescut lista celor care își solicită restanțele financiare, adresându-se instanțelor.

Morsay – 24.000 de euro

Fotbalistul Jonathan Morsay (25 ani) și firma de transport Tarsin reprezintă ultimele două exemple de acest fel, conform Playsport.

Fostul dinamovist, care a câștigat, în februarie 2022, litigiul cu clubul la Camera de Soluționare a Litigiilor din cadrul FIFA, cere înscrierea la masa credală cu suma de 24.000 euro, plus anumite penalități și cheltuieli de judecată.

Astfel, Morsay se alătură celorlalți jucători străini care au câștigat la FIFA, Akpala, Azankpo, Puljic sau Janusz Gol. Aceștia s-au adresat comisiilor de judecată internaționale, iar Dinamo s-a ales interdicție pentru legitimarea jucătorilor.

Morsay a evoluat în Ștefan cel Mare în sezonul 2020- 2021, a bifat 16 partide și a înscris de două ori.

A doua problemă de ultimă oră pentru ”câini” vine din partea firmei de transport Tarsin.

Pasul doi: cerere de faliment

Clubul a închiriat, între 2021 și 2022, autocarul care a deservit echipa, după ce administratorul judiciar a reușit să scoată un preț mai bun decât cel perceput de una dintre firmele lui Ionuț Negoiță, care, cu mulți ani în urmă, a preluat autocarul lui Dinamo.

Între timp, autocarul a fost cumpărat de medicul Claudiu Ciolan, unul dintre foștii sponsori ai „câinilor” și redistribuit în circuitul clubului, astfel că înțelegerea cu Tarsin s-a încheiat. Au rămas, însă, datoriile.

Tarsin s-a adresat, la sfârșitul anului trecut, judecătorului sindic și solicită o creanță curentă în valoare de 32.000 lei. În caz de neplată, urmând procedura legală, firma de tranport cere intrarea în procedura de faliment a SC Dinamo 1948 SA.

În tot acest timp, fanii dinamoviști organizați în programul Doar Dinamo București înaintează cu demersul lor prin care solicită tuturor suporterilor redistribuirea cotei de 3,5 % din impozitului pe venit, prin formularul 230, către Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

Citește și

Antonia, între engleză și română „De aceea nu vreau să merg la TV”