--> -->

Alți patru artiști care au cântat la UNTOLD au fost amendați de Jandarmerie. Reacția lui Gheboasă: „Nu plătesc”

Jandarmii clujeni anunță joi, 10 august, că alți patru artiști au fost sancționați cu câte 1.000 de lei pentru prestația de la UNTOLD, după ce forțele de ordine au analizat înregistrările din timpul festivalului.

Autoritățile nu precizează însă și identitatea cântăreților amendați.

Anunțul oficial al Jandarmeriei

„În urma analizării imaginilor și înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancțiuni contravenționale pentru 4 artiști, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conțin un limbaj vulgar, licențios sau rasist”, a informat Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, într-un comunicat citat de Ziar de Cluj.

Cei patru artiști, a căror identitate nu a fost dezvăluită de Jandarmerie, au fost sancționați „cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.

Cine sunt cei amendați

Potrivit site-ului local Știri de Cluj, artiștii amendați sunt Paraziții și Macanache.

„În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, precizează jandarmii din Cluj.

Noile amenzi aplicate de jandarmi vin la două zile după ce cântărețul Gheboasă a fost amendat cu 1.000 de lei, tot pentru pentru versuri „rasiste și vulgare”.

Într-un comunicat transmis marți, 8 august, Jandarmeria Mobilă Cluj-Napoca anunța că s-a autosesizat și, după analiza imaginilor, a decis să aplice sanțiunea. De asemenea, jandarmii au precizat că au sesizat și CNCD „pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare”.

Gheboasă acuză

Ulterior, Gheboasă a spus că nu va plăti amenda și a acuzat Jandarmeria de discriminare. El a susținut că și alte trupe prezente pe scenă au avut versuri similare sau „mai rele”, dar doar el a fost amendat.

„Am primit amendă 1.000 de lei din partea Jandarmeriei de la Cluj, având în vedere faptul că acolo, pe scena hip hop, au mai cântat și alți artiști, care au avut versuri poate mai rele, poate la fel de rele ca ale mele, cu aceleași conotații sexuale și spun că am făcut o discriminare și rasism împotriva romilor, eu”, a spus Gheboasă, pe TikTok.

Citește și

Mircea Badea și-a umflat mușchii lângă Zlatan! ”Ai, n-ai mingea, tragi la poartă!”