Alte dezvăluiri ale lui Cornel Dinu: ”Și Steaua, și Craiova făceau la fel”

Cornel Dinu a făcut o serie de dezvăluiri șocante ieri vorbind despre ajutorul pe care Dinamo l-a primit în campania europeană din ediția 1983/1984 când roș-albii au ajuns până în semifinalele CCE. Ulterior, fostul antrenor, acum în vârstă de 71 de ani, a spus că și alte formații, precum Real Madrid sau Bordeaux, procedau la fel, făcând cadouri pentru arbitri și oficialii forului continental.

Astăzi, omul de fotbal a revenit cu o scrisoase deschisă adresată Gazetei Sporturilor în care a spus că astfel de practici erau la ordinea zilei și la alte două grupări ce-au făcut istorie în țară și în Europa, ,mai ales în anii ”80, Steaua București și Universitatea Craiova. Iată ce-a spus Dinu, printre altele, cu mențiunea că întreg mesajul său îl puteți citi aici:

”Cei care conduceau Dinamo făceau orice ca echipa și țara lor să triumfe. Li se și impunea! Serviciile secrete, patriotice atunci, când era nevoie să cunoască năravuri și arbitri, aflau orice și interveneau în consecință. Dacă n-ar fi știut că unii cavaleri ai fluierului ”pun botul”, cum spun românii, nu riscau. Blamați-mă, distrugeți-mă, tăvăliți-mă, dar nu vă exprimați, inchizitoriu, asupra unor timpuri pe care, netrăindu-le, neînțelegându-le, nu le puteți judeca! Am conștiința curată, nu-mi reproșez nimic.

S-a mai acționat de nenumărate ori cam la fel, în acei ani, pentru Craiova și pentru Steaua, care trebuiau să fie mesagere ale reușitelor naționale din socialism. Știu atâția… și atâtea!”.

Dinamo a ajuns o dată în semifinalele CCE (1984) și în semifinalele Cupei Cupelor (1990). Universitatea Craiova a bifat semifinalele Cupei UEFA (1983). Steaua a câștigat CCE în 1986, a jucat finala CCE în 1989 și a mai jucat semifinalele CCE un an mai devreme.

Citește și

Atac virulent asupra lui Orban după scandalul diplomatic: ”Un măscărici!”

No Comments Yet

Comments are closed