Alina Mungiu Pippidi a fost amendată: Arafat, atenţionat că vine un val de plângeri pentru abuz în serviciu!

Alina Mungiu Pippidi a fost amendată de DSP pentru nu ar fi completat formularul de localizare la sosirea în ţară, detaliu cu care avocata poporului nu e de acord.

Pippidi spune că la mijloc e vorba de o eroare a celor de la DSP şi că informaţiile există inclusiv în baza de date a operatorului aerian.

Nervoasă din cauza situaţiei în care a fost pusă, Mungiu Pippidi spune că e cazul ca statul să se trează cu un proces colectiv intentat de zecile de mii de oameni amendaţi inutil de DSP.

Digitalizare pe genunchi

„Nu există nici o formă de contact, telefon sau email, pe amenzile în care DSP-ul ne anunță că nu își găsește în baza de date digitală ceea ce a ratat să controleze, în schimb ni se cere ca în 2 săptămîni de la constatare să prezentăm la judecătorie dovezile contrare, dacă le mai avem.

Trebuie să recunosc că ați dus pe culmi statul de drept cu amenzi gigantice (3.000 de lei fiecare) pentru nimic (voi ați construit o bază de date care nu reține datele, deși emite coduri QR și formulare digitale solicitanților), unde dovezile contrare pot fi prezentate doar instanței la o dată anterioară celei la care ați pus voi scrisoarea la poștă.

Nu e tentant ca în loc de o plîngere individuală să vă facem o plîngere colectivă pentru abuz în serviciu și încă 3-4 infracțiuni care sar în ochi?

Am auzit că un deputat USR a scris deja o lege să șteargă amenzile Diasporei. Bravo lui. Dar dincolo de asta abuzul rămîne. Ca și prostia. Introduci digitalizare de formă, dar nu funcționează, pierzi formulare digitale, creezi contestații doar pe hîrtie și doar în instanță (când putea exista un palier administrativ digital, unde voi publicați contestarea și noi publicam dovada), și trimiți hîrtia la o lună după ce ai întocmit-o și la două săptămîni după ce a trecut termenul.

”Sper că nu vă plătește nimeni”

Nu mai vorbesc de eficiența carantinei. În schimb cu amenințări că ANAF o să pună poprire, că după ce treci linia la statul de nedrept ce te mai costă să și ameninți.

Sper că nu vă plătește nimeni nicio amendă și să o să curgă acțiunile penale pentru abuz în serviciu. De cum o scriu pe a mea o și postez ca să o ia lumea de model și să o poată trimite fără avocat.

O fi și acesta un motiv pentru care nu regulile nu au autoritate și managerizarea pandemiei merge prost? Aștept neîntîrziat scuze și rezolvare colectivă pentru toți cei 50.000, care sper că nu cresc de la o zi la alta”. scrie Pippidi pe România Curată.ro.

Citește și

Senatoarea Diana Șoșoacă, citată la ÎCCJ: ar putea fi ridicată cu poliţia. Reacție vehementă