Alina Gorghiu: „Nu vreau să mai aud de vreun pensionar că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a declarat azi că nu vrea să mai audă de vreun pensionar din România că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia.

6.300 de dosare doar în 2023

Ea a specificat faptul că în prezent sunt în curs de soluţionare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor, iar circa 6.300 au fost depuse numai anul acesta, din totalul de un milion de dosare.

”Ca ministră a justiţiei, nu vreau să mai aud de vreun pensionar din România că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia. În prezent, în sistemul de justiţie sunt în curs de soluţionare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor. Dintre acestea, circa 6300 au fost depuse numai anul acesta, din totalul de 1 milion de dosare.

De la 1 ianuarie 2011, instanţele româneşti au judecat peste 109.000 dosare având ca obiect recalcularea pensiilor. Foarte multe pierdute de statul român”, a scris ministrul pe Facebook.

Aprecieri pentru seniori

Alina Gorghiu a precizat că ”doar în Argeş, anul trecut, cheltuielile de judecată pe care trebuie să le plătească statul român ajung la 1,4 mil de lei”.

”Îi mulţumesc domnului preşedinte Victor Paul Dobre pentru invitaţia de a fi alături de Organizaţia Seniorilor Liberali, în cadrul Şcolii de Vară! Felicitări tuturor colegilor seniori pentru bunele exemple pe care ni le oferiţi!

Unii aleg să vorbească despre pensionari, despre seniori doar în termeni de categorii vulnerabile şi de pensii. Nu e aşa! Sunteţi o resursă extraordinară pentru societate”, a mai notat Gorghiu.

Citește și

Cel mai mare necaz al lui Serghei Mizil: „Fulgerător și complet aiurea”. Ce spune despre comunism și capitalism