--> -->

Alina Gorghiu: ”Azi ești sus, mâine nu, important e să fii pe roată!”

Alina Gorghiu, 44 de ani, este din 2002 membru al PNL, iar de ceva vreme este președintele interimar al Senatului.

Unul dintre cele mai importante personaje din politica internă. Teoretic, al doilea om în stat.

Întrebată dacă poate fi președintele României

Invitată în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, Alina Gorghiu a fost întrebată dacă ar fi pregătită să fie, în orice moment, președintele României.

”Nu. Acesta e un răspuns sec. Președintele României are în spate 6,5 milioane de voturi, are o legitimitate în privința opțiunilor românilor. Eu sunt pregătită să fac ceva în Parlament. Dacă nu mă laud eu, nu mă laudă nimeni! Am făcut ceva. În politică am învățat așa: azi ești sus, mâine nu, important e să fii pe roată!

O femeie poate ajunge să aibă putere în politică. Se poate spune că am o viclenie în politică. Știu să spun: ”Bună ziua”, ”Mulțumesc”, ”Vă rog”. La finalul zilei, suntem oameni, indiferent de culoarea politică. Și dacă ne mai înjurăm, ne mai spurcăm”, a replicat Alina Gorghiu.

Aș accepta din nou să fiu președinte al PNL”

”M-aș mai întoarce în funcția de președinte al PNL. Da, aș accepta din nou. Dar aș face lucrurile altfel, poate cu alți oameni.

Cea mai mare jignire în politică? Nu realizez, nu am un top al invectivelor din politică. Dar au fost… ”E blondă”, sunt multe lucruri care te pot jigni, chiar dacă nu sună vulgar la prima vedere. Cele mai dureroase sunt cele ce te acuză de lipsă de profesionalism, de a duce în derizoriu o femeie.

Nu știu dacă le-am câștigat respectul bărbaților din politică, poate că am fost înăltuță, poate pregătită, dar n-am avut multe invective”, a mai replicat Alina Gorghiu.

Citește și

Bulgaria nu mai trece la moneda euro în ianuarie 2024