--> -->

Alimentul pe care Ana Aslan, care a trăit 91 de ani, nu l-a mai mâncat niciodată: ”Respecta acest ritual”

Există un fel de mâncare pe care Ana Aslan l-a evitat în timpul vieții sale. Timp de 91 de ani a stat departe de bucatele adorate de foarte mulți români.

Ana Aslan a evitat în timpul vieții sale un produs pe care nu-l recomanda nici măcar pacienților săi. Regretatul doctor, care a încetat din viață la 91 de ani, a stat departe de bucatele adorate de oameni, indiferent de sezon.

Fără carne de porc

Femeia născută pe 1 ianuarie 1897, la Brăila, a avut foarte mare grijă de starea sa de sănătate, motiv pentru care nu mânca deloc carne de porc. În schimb, celebrul medic român obișnuia să mănânce des carne de vită și pește.

Ioana Preda, cea care i-a fost menajeră timp de 10 ani, a povestit la un moment dat că trăia echilibrat și respecta mereu regulile după care și-a condus întreaga existență. Metodele sale anti-îmbătrânire s-au dovedit a fi eficiente.

”Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: Dă-mi o bomboană! Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata. Știa să mănânce bine.

Îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură”, a comentat menajara.

La masă, în ținută

”Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar daca era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respectă acest ritual”, a declarat menajera Anei Aslan, notează mediaflux.ro.

Ana Aslan avea reguli clare de care ținea cont și de la care nu se abătea niciodată. Renumitul medic român mânca întotdeauna la ore fixe, corect și sănătos. Prânzul era savurat la 13:00, în timp ce cina era luată la 18:00 – 19:00.

De asemenea, evita alimentele din conservă și adora fructele și legumele proaspete. În plus, punea mare preț pe mișcare și adora carnea de vacă, urmată de pește, pasăre, miel sau oaie. Hrana sa trebuia să fie cât mai naturală și să conțină nutrieții de care avea nevoie organismul.

Citește și

Importanța postului. Părintele Necula: ”Hristos nu a venit pentru detoxifiere, ci pentru Înviere”