--> -->

Alianță istorică: ”Aceste exemple vor fi urmate”

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dezvăluit că fanii FCSB-ului și ai lui Dinamo, cele două rivale din Capitală, s-au aliat.

Fanii din Peluza Cătălin Hîldan și cei din Asociația Steaua 1947 își doresc ca autoritățile să permită accesul suporterilor pe stadioane în limita a 30% din capacitate, demers pornit de la Liga Profesionistă de Fotbal.

Suporterii din PCH au fost primii care au susținut demersul LPF de a permite accesul suporterilor pe stadioanele din România în plină pandemie de COVID-19, iar Liga Profesionistă de Fotbal a primit și susținerea ultrașilor FCSB-ului înaintea derby-ului din optimile Cupei României programat miercuri, 10 februarie, ora 20.30.

”După ce le-am mulțumit celor de la Peluza Cătălin Hîldan-Dinamo pentru faptul că susțin demersul LPF de a permite accesul suporterilor pe stadioane în limita a 30% din capacitate, doresc să le mulțumesc și celor de la Asociația Steaua 1947 pentru că ni s-au alăturat în acest demers. Sunt sigur că aceste două exemple vor fi urmate, în mod public, și de alte asociații ale suporterilor români”, a scris Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pe pagina sa de Facebook.

”Am solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului să analizeze propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de a redeschide stadioanele echipelor din Liga I la 30% din capacitate. Pentru că autorităţile au uitat pur şi simplu de stadioane şi de suporteri. Adică, s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, se redeschid şi şcolile, şi toate acestea sunt în spaţii închise, de ce nu s-ar redeschide şi stadioanele?

Pentru că pe stadioane putem avea şi un control clar al numărului de persoane care asistă la meciuri”, a declarat Ştefan în urmă cu două zile.

Citește și

Raed Arafat, sceptic la redeschiderea școlilor: ”E posibil să crească. Nu stăm bine și gata!”