Alexandru Rafila vorbește despre riscul infectării cu coronavirus pe plajă și în apa mării

Turiștii iau cu asalt Litoralul românesc și cel bulgăresc, merg în concediu în Grecia și în alte țări europene, încearcă să treacă peste faptul că noul virus este prezent în viața cotidiană. Regulile de distanțare se păstrează mai mult sau mai puțin strict.

Medicul Alexandru Rafila a explicat care sunt riscurile infectării cu COVID-19 pe plajă și în apa mării. Este foarte puțin probabilă, spune el, ca și alți medici, ceea ce este o veste bună. Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat că românii își pot petrece liniștiți concediul pe litoral, întrucât virusul nu se ia nici pe plajă, și nici din apa mării. Riscul există atunci când mergi în zonele aglomerate. ”Din apa mării nu se ia. Nici de pe plajă. Dacă mergi în club și stai într-un spațiu foarte aglomerat, interacţionezi cu foarte multe perosane, atunci se ia. Dacă merg, dansează şi petrec împreună la o anumită distanţă, lucrul ăsta se poate desfăşura fără niciun fel de problemă”, a explicat doctorul Rafila la România TV.

Medicul Rafila a spus că nu există niciun studiu care să confirme că virusul va dispărea în sezonul cald. ”Şi eu am sperat, dar nu s-a întâmplat lucrul acesta. Sunt ţări în temperaturile sunt chiar mai mari decât în România şi unde transmiterea este intensă – Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iran, America de Sud – Toate aceste supoziţii s-au dovedit în timp că nu au fost sustenabile”, a mai spus el.

Citește și

Emoții pentru noul an școlar. Vezi ce spune Nelu Tătaru

No Comments Yet

Comments are closed