--> -->

Alexandru Rafila, vești mai bune despre răniții exploziei din Crevedia: ce se întâmplă cu doi pacienți

Ministrul sănătății, Alexandra Rafila, a oferit vești bune despre doi dintre răniții exploziei din Crevedia transferați în străinătate.

După ce ziua a început cu un anunț trist, cel al decesului unui rănit al exploziei de la Crevedia aflat la Floreasca, în cursul după amiezii ministrul sănătății Alexandru Rafila a venit și cu vești mai bune.

În ciuda eforturilor, a spus ministrul Rafila

În cursul acestei dimineți, Ministerul Sănătății anunța că, în cursul nopții, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienți cu arsuri de peste 90% din suprafața corporală.

”În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situație tragică având în vedere șansele extrem de reduse de supraviețuire ale pacienților aflați în această situație”, se arăta în comunicat.

Vești bune din Belgia și din Austria

Ulterior, ministrul Alexandru Rafila a oferit și vești mai bune despre starea celorlalți răniți din explozia de la Crevedia. Oficialul a spus că unul dintre pacienţii transferați în Belgia în urma exploziei de la Crevedia a fost detubat. Acesta respiră spontan şi este conştient.

Veste îmbucurătoare și din Austria. Aici, un pacient cu o suprafaţă arsă de peste 10% a evoluat foarte bine şi ar putea fi externat săptămâna viitoare. În plus, un pacient care a fost transferat în Norvegia, pompier, cu o suprafaţă a corpului arsă de peste 25%, respiră spontan. El este stabil hemo-dinamic. De joi, el începe şedinţele de fizioterapie şi recuperare.

În total 12 răniţi în exploziile de la Crevedia au fost transferaţi în străinătate. În cea mai gravă situație se află un pacient transferat la Milano. El are suprafaţă corporală arsă peste 90%. Este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică.

Un al doilea pacient transferat în orașul italian are suprafaţă corporală arsă peste 45%. Este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Care e starea pacienților transferați în Germania

Ministrul Rafila a mai oferit informații și despre pacienții ajunși în Germania. Cei doi pacienţi transferaţi la Berlin respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală.

Alți doi pacienţi transferaţi la Lubeck sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic. Nu au fost modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.

În Austria se mai află doi pacienţi, la Graz. Ei respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic, notează Agerpres, citându-l pe ministrul Rafila.

Citește și

Prima imagine cu Mircea Rednic după infarct: ”Mi-a spus să transmit”