Alexandru Rafila, ironic cu ministrul Sănătății: ”Probabil, nu a avut ocazia să ofere mărțișoare”

Luni, 1 martie, este un motiv pentru noi toți să oferim mărțișoare și flori reprezentantelor sexului frumos. Totodată, există tradiția între elevii de toate vârstele să ofere mărțișoare, colegelor, profesoarelor.

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că “nu e niciun pericol” dacă elevii vor oferi mărțișoare la școală, atât timp cât respectă măsurile de protecție.

“Nu e niciun pericol, important este ca lucrul ăsta să fie făcut fără îmbrățișări, fără înghesuială. Eu sunt convins că și la școală se poate organiza lucrul ăsta fără niciun fel de problemă”, a declarat medicul Alexandru Rafila la Antena 3.

Rafila s-a referit și la ”o serie de comentarii”, cum a fost cel al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care a spus că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli ”dacă poartă mănuşi”.

“N-am înțeles care este utilitatea mănușilor în oferirea mărțișoarelor, dar probabil că sunt oameni care n-au avut ocazia să ofere mărțișoare de prea multe ori și din cauza asta fac astfel de recomandări”, a mai spus, ironic, profesorul.

La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că nu este un pericol respectarea tradiției prin oferirea de flori sau mărțișoare, atâta timp cât regulile de protecție sunt respectate.

”Atâta vreme cât respectăm regulile de distanțare deja impuse prin ordinul de ministru comun consider că nu este un pericol păstrarea tradiției prin a oferi o floare sau un mărțișor. Să păstrăm limitele de distanțare, să nu generăm aglomerări de persoane și nu văd să fie vreo problemă deosebită din această perspectivă”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

”Chiar dacă cineva, orice autoritate, nu Ministerul Educației, ar interzice unui copil de clasa I-a, a II-a, care cu propriile mânuțe a fabricat mărțișoare pentru doamna învățătroare sau pentru propria-i mamă nu cred că o astfel de măsură ar fi putut fi pusă în practică”, a mai spus ministrul Educației.

Citește și

Clotilde Armand a dat-o în judecată pe Oana Lovin! Sumă impresionantă cerută drept despăgubire