Alexandru Rafila: ”În acest moment, nu mai văd urgența certificatului verde”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că în acest moment nu mai vede urgența certificatului verde!

”Nu a fost asumat politic”

”Nu este victima politicului certificatului verde. Nu a fost asumat politic. Cel mai neplăcut a fost încercarea permanentă a responsabilității: cine e de vină?

Aș vrea să fac un comentariu: certificatul era utilizat în două scopuri, uneori complementare. Unul dintre scopuri e de stimulare a campaniei de vaccinare. Al doilea scop e legat de un scop de sănătate publică temporar, așa cum l-am propus, în care introducerea lui să stopeze transmiterea.

”Imunitatea de turmă e greu de atins”

Acum protecția împotriva bolii e mult mai mică. Ea a scăzut progresiv. Ulterior apariției variantei Delta transmisabilitatea a fost mai mare. Sigur că în toate cele trei faze avem un beneficiu major la proporția de cazuri gave sau decese în rândul vaccinaților sau nevaccinaților. Noi continuăm să recomandăm în continuare vaccinarea.

Imunitatea de turmă e un obiectiv greu sau imposibil de atins!

În acest moment nu mai văd urgența certificatului verde. Totul din rațiuni de operaționalizarea certificatului verde. Efectul lui e redus acum… Probabil că în aest val (n.r.: putem să-l tragem pe dreapta – referitor la întrebarea moderatorului). Nu avem liniște, calm, unei discuții, unei dezbateri. Mereu avem dispute extrem de violente și aducem în discuții subiecte care nu sunt adevărate. Asta e mai periculos.

Sper ca acest val să se încheie în următoarele săptămâni”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Acuză AUR

”Nu a fost posibil să particip la o ședință pentru că fizic nu am putut să particip. Am intrat Online, dar presiunea pentru cei din ședință era mult mai mare și era directă.

Inclusiv eu am fost ținta unei astfel de manifestări, în care președintele AUR a făcut o manifestație în fața casei mele”, a conchis Rafila.

Citește și

Ce-a ajuns Dinamo: ori ”câine”, ori ”Survivor România”!