Alexandru Rafila: de când vom renunța la certificatul verde și la mască

Încă un anunț care prevestește finalul pandemiei. Dacă până acum se vorbea de finele lunii martie, acum se induce ideea ca va fi mai devreme, probabil, din primele zile ale lunii viitoare.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că românii ar putea renunța la certificat și la masca sanitară începând din luna martie. Totul depinde, susține oficialul, de evoluția numărului de cazuri noi Covid-19.

Trei-patru săptămâni

”Scăderea o să fie la fel de repede precum creșterea. Cred că în luna martie o să putem renunța la mască. Tot din martie e posibil să renunțăm și la certificat. Cam în trei-patru săptămâni e posibil să înregistrăm o scădere a numărului de cazuri.

Ultimele restricții care o să fie ridicate sunt referitoare la masca în interior.

Restricțiile trebuie ridicate gradual.

Însă nu excludem apariția de noi variante, care pot afecta grupuri importante de oameni”, a spus Rafila, la postul Digi24.

Confimarea premierului

”Sper să fie ultimul val care pune probleme majore, în următoarele trei săptămâni – patru săptămâni vom ajunge la un număr similar de cazuri cu cel din luna decembrie, o incidență de 1, și atunci putem discuta despre o reevaluare a măsurilor și la renunțarea la anumite restricții, cum ar fi certificatul digital”, a mai zis oficialul Executivului.

Miercuri, și premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Antena 3, că situația arată promițător. Premierul a spus că după 15 februarie s-ar putea lua în discuție relaxarea restricțiilor.

Citește și

ÎPS Teodosie anunță sfârșitul pandemiei: ”Se vedea că e pe ducă”