--> -->

Alex Chipciu, discurs memorabil: ”Cum să fie Steaua, cu echipamentul ăla fake și jucătorii ăștia?!”

Alexandru Chipciu (34 de ani), căpitanul lui U Cluj, a avut un discurs extrem de dur la adresa CSA Steaua, după victoria ardelenilor cu „militarii” din grupele Cupei României Betano, scor 3-1.

”Dacă asta e Steaua, am luat-o razna, să-mi bag piciorul!”

Fluierat, înjurat și numit „sclavul lui Becali” de ultrașii de la CSA Steaua în timpul meciului, fostul jucător de la FCSB a vorbit în termeni extrem de duri după partidă.

Primele declarații au fost surprinse de microfoanele de ambianță, înainte de startul interviului propriu-zis, când Chipciu credea că nu e înregistrat. Apoi, fotbalistul a continuat în aceeași notă și la conferință

„Dacă asta e Steaua, am luat-o razna, să îmi bag piciorul! Dacă eram copil, nu mai țineam cu Steaua. Dacă asta e Steaua, Doamne!.. Cum Steaua? Cu echipamentul ăla «fake» (n.r. – fals, în limba engleză)? Bătaie de joc în țara asta!”, a spus Chipciu înainte de startul conferinței, când probabil credea că nu e înregistrat. Și-a făcut de câteva ori cruce.

Chipciu: „Cei de la Peluza Sud sunt sclavii Armatei!”

Chipciu a fost extrem de dur și ulterior, după startul conferinței.

„Am jucat la ultimul meci al FCSB-ului înainte să plece de aici, în 2015 (n.r. 4-1 cu Viitorul), sunt 7-8 ani de atunci. E un stadion fabulos, dar nu are nicio legătură cu Steaua de când eram eu mic. E ceva fantomă aici. Peluza Sud nu îmi e indiferentă, am trăit niște momente cu cei de acolo, chiar dacă m-au făcut sclavul domnului Gigi Becali.

Nu mă interesează, ei sunt sclavii Armatei! Eu am câștigat ceva măcar la viața mea. Bine, și noi suntem, într-un fel, sclavi ai statului, ca români. Păcat de stemă, că e frumoasă rău de tot!

Au fost fotbaliști mari de tot aici, Pițurcă, Lăcătuș. Să continui tradiția asta cu jucătorii ăștia, cu echipamentul ăsta «fake»… Asta e părerea mea, nu mă mai interesează trecutul, nu mai contează nimic.

Contează doar prezentul. Peluza era mare, erau oameni,dar în restul stadionului erau 5 suporteri.. Copiii făceau poze cu mine, e cam dubioasă asta cu FCSB și CSA Steaua. Nu mai înțeleg nimic”, a declarat Alex Chipciu, cel care a deschis scorul.

7 trofeea câștigat Chipciu în tricoul lui FCSB (3 titluri, 2 Cupe ale Ligii, o Cupă a României, o Supercupă. A jucat pentru echipa lui Becali între 2012 și 2016, a bifat 169 de meciuri, 34 de goluri și 38 de pase decisive.

Citește și

Denise Rifai, de ziua ei, despre relația cu Dan Bittman: ”Parte din viața mea”