--> -->

Alepu, locație superbă lângă Sozopol

Alepu este un golf larg, înconjurat de capul Agalina și capul Sfântul Toma. În interiorul golfului se află o plajă de nisip, în spatele căreia vântul a format dune mari. În spatele dunelor se află un lac vast, legat de mare printr-un canal. Cea mai mare parte a lacului este acoperită de stuf.

Lacul este un loc unde păsările migratoare se odihnesc, parte a traseului păsărilor cunoscut sub numele de Via Pontica. Foarte des, aici iernează lebedele și alte păsări de apă din turmele enorme, care cuibăresc în estuarul Dunării.

Nu departe de Capul Sf. Toma.

În mare, se află o insulă minusculă, numită tot Sf. Toma, probabil după numele apostolului creștin, care este astăzi în ruine.

Pe insula, cu o suprafață de 3 decari, botanistul regelui Buresh a plantat în anii 1920 mostre din colecția de cactus a regelui. Astăzi cactușii au ocupat toată suprafața insulei ale cărei condiții naturale sunt, evident, foarte potrivite. Din acest motiv este o rezervație naturală.

Pentru cazare în zona Alepu, Sozopol sau Duni, puteți apela la agenția Love To Holiday, lovetoholiday.ro, sau la numărul de telefon 0723 389337.