Wave Resort

Aleix Garcia e aproape de a semna un nou contract. Unde poate ajunge ex-dinamovistul

Aleix Garcia, 24 de ani, a fost boom-ul campaniei de achiziții din vara 2020, nu doar pentru Dinamo, ci și în Liga 1, însă tot ceea ce părea atunci strălucitor s-a transformat într-un vis urât pentru clubul din Ștefan cel Mare.

După despărțirea de Dinamo, în decembrie 2020, când a și încasat aproape 100.000 de euro, ibericul a semnat cu Eibar, dar nu a impresionat nici la formația ce a retrogradat din prima ligă. Acum, e aproape să semneze un nou angajament, după ce a reziliat cu Eibar.

Potrivit Mundo Deportivo, mijlocașul ar putea semna cu Girona, echipa care a ratat promovarea în La Liga, după ce a pierdut barajul cu Rayo Vallecano.

În timpul stagiului la Eibar, fostul dinamovist a avut 11 apariții, dintre care 5 ca titular. El a jucat mai mult pe final de campionat, fiind chiar lăudat de antrenorul Jose Luis Mendilibar.

Dacă va semna cu Girona, aceasta nu ar fi pentru prima dată când fotbalistul ar îmbrăca tricoul echipei. Garcia a mai evoluat pentru echipa din Montilvi între 2017 și 2019, atunci când formația se afla în prima ligă.

”Jucătorul care a debutat la echipele de juniori de la Villarreal înainte de a se transfera la Manchester City a petrecut ultimele sezoane împrumutat la echipe din Belgia și România înainte de a ajunge liber de transfer la Eibar, unde a jucat unsprezece meciuri în returul sezonului trecut”, au scris cei de la Mundo Deportivo.

La Dinamo, Aleix Garcia nu a impresionat. Acesta a fost adus de Pablo Cortacero în 2020. Pentru alb-roșii, Garcia a evoluat doar în opt partide în care nu a reușit să marcheze.

”O veste proastă e că, pe lângă acel proces cu Isma Lopez, a venit un mail pentru Aleix Garcia. Clubul îi datorează niște bani. E o sumă consistentă. Sper să nu mai vină și altele.

În fotbal, dacă ai semnat un contract, ți-l asumi. Dacă un jucător a stat trei luni la Dinamo și a avut un contract de 500.000 de euro pe trei ani, trebuie să-i dai banii până la finalul contractului”, a declarat recent Iuliu Mureșan.

Citește și

VIDEO Cadou special pentru Patriarhul Daniel de ziua lui