Aleix Garcia acuză perioada Dinamo: ”Am avut nevoie de psihologi, după”

Aleix Garcia, 26 de ani, starul celor de la Girona și mai nou al naționalei de fotbal a Spaniei, a avut nevoie de psihologi pentru a-și reveni după ce a jucat la Dinamo în toamna lui 2020.

S-a plâns în ”Marca”: ”Cel mai slab nivel”

Ajuns în 2020 la Dinamo ca parte a lotului de fotbaliști spanioli aduși de Pablo Cortacero, mijlocașul a cunoscut o ascensiune formidabilă în ultimii ani, iar acum joacă pentru liderul la zi din La Liga, Girona, iar prestațiile excelente i-au adus debutul în naționala Spaniei la vârsta de 26 de ani.

Într-un interviu acordat publicației Marca, Garcia a dezvăluit că perioada petrecută la Dinamo reprezintă cel mai jos punct al carierei sale și a avut nevoie inclusiv de psihologi.

„Când am plecat în România am deschis ochii. Am lucrat cu psihologii pe care i-am mai avut la Villarreal. Dinamo a fost echipa la care am atins cel mai slab nivel”, a declarat Aleix Garcia, potrivit Marca.

Ibericul a adunat 8 prezențe la Dinamo, dar nu s-a remarcat prin nimic în tricoul ”câinilor”.

Ziariștii spanioli au acuzat Dinamo!

„Fotbalul nu îi zâmbea unui Aleix care părea să se îndepărteze de elită. Lumea fotbalului nu îi returna tot ce el oferise deja la categoriile inferioare de vârstă, iar pericolul de a abandona fotbalul profesionist era din ce în ce mai real. Fără opțiuni interesante, dar cu un proiect care i-a fost vândut ca fiind interesant, Garcia a ajuns la Dinamo București pentru a face un drum dus-întors.

Imediat cum a pus piciorul în România a realizat că tot ce i-a fost promis a fost o minciună și că trebuia să lucreze ca să scape de acolo. În timp ce alți coechipieri de la pepiniera lui Villarreal sau City deveneau figuri importante ale echipelor respective, Aleix a trebuie să sufere neplăți, minciuni și chiar o revoluție a fanilor unui club în care ar fi intrat capital spaniol și promisiunile au rămas doar pe o hârtie murdară.

Iluzia de a face un an bun pentru a reveni în circuitul fotbalului continental se disipase și trebuia să revină iar pe piață, fără un CV pe care să demonstreze de ce reușise în adolescență. În amintire rămâneau senzațiile de puținul pe care îl reușise în Belgia, însă fotbalul nu îi așteaptă pe mulți”, a notat Marca.

Publicația a titrat „Jucătorul la modă din Spania: de la retrogradări, neplăți și promisiuni neîndeplinite la internațional absolut”.

Citește și

În ce investește banii Vali Vijelie: face mai mult decât din cântări!