Alegeri în DDB: ”Nu mai candidez”

Acționarul minoritar al clubului din Ștefan cel Mare, DDB, va trece prin transformări importante în cel mai scurt timp posibil.

Este o veste importantă având în vedere că în ultimii doi ani membrii programului socios au fost ”stâlpii de susținere” ai grupării, mereu prezenți, fizic și financiar.

Președintele DDB, Cristi Hîldan (48 de ani), a anunțat că nu va mai candida alegerile care se pregătesc pentru conducerea Programului socios Doar Dinamo București, a anunțat GSP în această seară.

”Sub nicio formă”

”Nu mă mai înscriu la alegeri, sub nicio formă. Treaba mea a fost să ajut la pornirea acestui proiect, care din punctul meu de vedere este un real succes. Menirea mea a fost să fiu un garant moral al proiectului. În urmă cu 3 ani, toată lumea era extrem de reticentă de a da bani cuiva fără să verifice. Nu exista încredere.

De acum încolo, trebuie să vină altcineva care să ducă programul ăsta la următorul nivel. Eu atât am putut. Baza asta de 15.000 de socios cotizanți nu o are nimeni și nu cred că va mai ajunge cineva în România la așa ceva”, a declarat Cristi Hîldan, fratele ”Unicului căpitan” dinamovist Cătălin Hîldan.

”Au fost și sunt vremuri foarte grele la Dinamo. Dacă nu era acest proiect, Dinamo dispărea de cel puțin un an. Proiectul DDB a fost un colac de salvare pentru Dinamo”, a mai declarat fostul rugbyst.

Vot la vară

Data alegerilor DDB nu este încă stabilită. A fost vorba să se facă anul trecut, dar au fost probleme cu spaniolii, cu insolvența.

Mandatul lui Cristi Hîldan, început în 2018, a fost valabil doar pentru primii 2 ani ai proiectului, dar, din cauza pandemiei, scrutinul care era programat în 2020 a tot fost amânat.

Potrivit site-ului Programului DDB, alegerile vor avea loc în luna iulie, în pauza competițională, iar membrii cotizanți pot vota președintele pentru următorii 4 ani, în Aplicația DDB, timp de 7 zile.

”Nu mă retrag, fac un pas mic înapoi. Voi rămâne lângă echipă și de tot ce înseamnă roșu-alb și Dinamo, sută la sută”, a mai zis Hîldan.

”De bani întrebați-l pe Elias”

Cristi Hîldan spune că nu deține informații despre modul în care sunt gestionați banii din cotizațiile membrilor DDB. Tot mai mulți suporteri, în frunte cu fost președinte al DDB Spania, Dragoș Sterpu, au solicitat transparență.

Cristi Hîldan a explicat că nu s-a mai implicat activ din iunie 2021, de când clubul a intrat în insolvență, iar Consiliul de Administrație a fost suspendat, și susține că nu s-a preocupat de partea financiară a Programului DDB.

”Eu m-am oprit în a mai reprezenta PCH în Consiliul de Administrație al lui Dinamo, după ce clubul a intrat în insolvență, iar CA a fost suspendat, și domnii Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu au preluat conducerea echipei.

De conturi și de banii din cotizați ar trebui să-i întrebați pe băieții care se ocupau, Elias, poate ei știu mai multe detalii. Eu habar n-am, nu știu. Nu m-a interesat treaba asta niciodată, cine gestionează partea financiară. De fiecare dată când a fost vorba să ajut cu ceva am ajutat cu mare drag”.

Ce va urma

Campania Electorală va începe cu două luni înainte de alegeri, și va fi organizată de Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”. Conform statutului DDB, pentru funcția de președinte poate candida orice membru al proiectului DDB. Pentru a participa la alegeri un candidat trebuie să fie validat de Asociația PCH Dinamo.

Dacă sunt mai mulți de doi candidați care strâng peste 10% din voturi, rămân în cursa finală doar primii doi cu cele mai multe voturi strânse în aplicație.

Rămâne de văzut dacă se vor păstra condițiile care erau prevăzute pentru scrutinul din 2020, candidații să aibă un an plin (12 luni consecutive) de plată a contribuției de Acționar DDB și/sau Elită la momentul începerii Campaniei Electorale, sau să îndeplinească cerințele stabilite pentru alegerile din 2024, doi ani plini (24 luni consecutive) de cotizații.

Cine votează?

Drept de vot au toți cei care sunt acționari DDB, Elite DDB de 1 an plin (12 luni consecutive) sau care au plătită contribuția pe un an în avans. Pot vota doar persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani înainte cu cel puțin o zi de alegeri.

Președintele DDB poate fi demis și vor fi organizate alegeri anticipate, dacă timp de 1 lună se strâng 75% din totalul de Acționari DDB, Elita DDB semnează Cererea de Demitere cu tot cu motive postată de membri nemulțumiți, în aplicația DDB.

În acest moment, sunt 14.683 de membrii cotizanți.

Citește și

Dinamo la distanță de Gaz Metan. Ce va urma