--> -->

Albentosa, confesiuni după Dinamo: ”Îmi plânge sufletul. Dar și aceste momente urâte”

Raul Albentosa, 34 de ani, a fost unul dintre străinii foarte apreciați în ultimii ani de către suflarea dinamovistă.

Un altfel de spaniol, bun, după managementul iberic care a pus clubul pe butuci, „contribuind” la ceea ce a ajuns Dinamo astăzi. Fundașul central, un munte de om, la cei 1,92 metri ai săi, a contribuit din plin la evitarea retrogradării de către roș-albi în 2021. Apoi, a părăsit „haita” neplătit fiind, niciun ban!

A oferit un interviu pentru GSP.RO, el fiind acum fundașul lui Vejle BK, de faptul căpitanul formației aflate pe locul 1 în eșalonul secund danez. A fost adus acolo de Mario Nicolae, director sportiv la nordici, cel ce-l adusese și la Dinamo în iarna 2021.

”Am trăit momente dificile la București. N-am fost plătit, eram jos în clasament. Aici, în Danemarca, sunt mai multe opțiuni pentru oricine, e viața mai relaxantă. La București era prea multă nebunie, prea mult stres. Am învățat din momentele urâte cu care m-am confruntat la Dinamo, a fost o lecție, mai ales după era coronavirusului.

Am resimțit mult lipsa fanilor, chiar dacă oamenii s-au implicat mereu, săptămânal, să ajute echipa noastră de atunci”, a declarat ibericul.

”România are propriile legi”

Raul a fost întrebat dacă speră că-și va recupera o parte din bani.

”Eu știu?! Chiar nu știu! Am văzut că este în insolvență. Am mers și la FIFA. Oricum, România are propriile legi, ca să zic așa, să nu plăteasă salarii… Mai grav e că ajuți echipa, apoi nimeni nu te bagă în seamă. Măcar să-ți zică: ”Omule, avem probleme cauzate de coronavirus, sunt probleme cu banii, dar uite, peste un an, ne redresăm și-ți plătim atunci!”. Nimic! Nimeni!

Am vorbit cu Mario Nicolae, dar nu este el patron acolo. De aceea sunt un pic nervos. Nu din cauza echipei, am lăsat prieteni la Dinamo, de la oameni simpli la alți jucători, Paul Anton, Sorescu. Din păcate, cei ce se ocupă de destinele lui Dinamo nu pricep că trebuie să duci o pâine acasă la tine”, a mai spus Albentosa.

În ce condiții ar fi continuat la Dinamo

Apărătorul a trimis și mesaje fanilor.

”Sincer, plâng, adică îmi plânge sufletul! Erau Derby-urile de România, așa cum este El Clasico în Spania. Cu asta prezinți România, cu un meci Steaua/FCSB – Dinamo, vrei să joci în astfel de confruntări. La Dinamo nu mai sunt bani în eșalonul secund, e cealaltă față a vieții.

Fanii? Uimitori! Fără ei mă simțeam singur. Nici la ultimul meu meci la Dinamo nu au avut voie pe arenă, dar au stat în imediata vecinătate a stadionului, ne-au încurajat, ne-au dat din energia lor, au fost minunați! Și-acum mai vorbesc cu ei pe social media, îmi mulțumesc că am ajutat echipa, îmi dau o stare de bine.

Aș fi stat la Dinamo, eram fericit să joc pentru o formație cu istorie, cu fani extraordinari. Dacă Mario rămânea și aș fi fost plătit cu un salariu bun, normal, aș fi continuat. În afara faptului că n-am fost plătit, totul a fost super la București”, a declarat jucătorul care a strâns 12 meciuri și un gol pentru Dinamo.

Un altfel de spaniol

”Povestea cu șefii spanioli care au dus Dinamo în jos este bine cunoscută, regretabilă, o rușine pe obrazul clubului. S-au creat probleme uriașe la Dinamo. Fără bani nu faci nimic. Observ asta comparativ cu Danemarca. Aici, dacă nu plătești, ești out, afară! Am fost surprins să văd că Dinamo nu a plătit salarii, dar nu a pățit nimic.

Este important și pentru România, nu doar pentru Dinamo, ca echipa să revină mai repede în prima ligă. Am văzut că acum sunt jos în eșalonul secund… La fel de important e să-și rezolve situația cu banii, cu stadionul. Îmi plânge sufletul pentru situația lui Dinamo”, a mai zis Albentosa.

Citește și

10 ani de căsătorie între Delia și soțul ei: ”Trei calități ar fi prea puțin”