--> -->

Alba-neagra cu Șumudică și cu Prunea: azi nu mai e ca ieri!

Răsturnare de situație în Liga 1: antrenorul Marius Șumudică, 52 de ani, nu mai merge la FCU Craiova! Nici Florin Prunea (55) nu mai vine președinte în Bănie.

Acestea sunt, pe scurt, noutățile de la echipa cu care Dinamo se va duela după pauza competițională, în săptămâna ce urmează ”câinii” având programate partidele cu Metaloglobus (marți, în Cupă, la Târgoviște) și cu Rapid (vineri, în campionat, în Giulești).

Totul ”era rezolvat” între Șumi și Mititelu

Aseară, negocierile dintre Șumudică și FCU Craiova păreau finalizate, antrenorul declara că oltenii i-au „oferit toate condițiile”. Mutarea s-a împotmolit însă la detaliile contractuale, Mititelu și Șumudică n-au ajuns la un acord în privința unor clauze!

Șumudică a avut o cerință fermă: în cazul în care era dat afară de FCU Craiova, antrenorul voia să se asigure că și el, și staff-ul lui vor primi la reziliere toate salariile prevăzute în contract. Așa prevede și contractul-cadru al Federației, în cazul în care nu e introdusă o clauză specială.

Nici Florin Prunea nu mai vine președinte la FCU Craiova!

Mititelu nu a fost de acord, patronul FCU Craiova era oricum nemulțumit de pretențiile salariale foarte ridicate ale lui Șumudică și își dorea ca antrenorul, în cazul unei despărțiri, să rezilieze având banii la zi.

Adrian Mititelu Jr. afirma ieri că s-a „înțeles de principiu” cu Florin Prunea pentru postul de președinte. La un moment dat, pe lista patronului din Bănie era și Iuliu Mureșan, care a părăsit Dinamo după ce ”haita” a retrogradat în eșalonul secund, în mai 2022.

Florin Prunea nu a mai activat la un club din Superliga de mai bine de 3 ani. El pleca de la Dinamo în vara lui 2020, unde ocupase funcția de președinte timp de un an.

Șumudică a fost pe lista lui Dinamo: „M-au băgat pe-acolo!”

Marius Șumudică a refuzat o ofertă de la Dinamo în 2016, cu un salariu de 10.000 de euro lunar. Tehnicianul a spus ce l-a făcut să decline propunerea la momentul respectiv, care s-a dovedit a fi una inspirată ulterior.

”Când era Adi Mutu (n.r. director general la Dinamo), eu eram la Astra. Eram în cantonament, plecam la Plzen să jucăm. L-au sunat pe domnul Buduru, mi-a zis că depinde de mine.

M-au băgat prin garaj, m-au dus la RIN, mi-au pus contractul pe masă, dar nu. Am rămas la Astra și am ieșit din grupe cu Austria Viena, AS Roma și Viktoria Plzen.

Nu mi-au oferit o casă, ci o mașină. Nu aveam nicio clauză la Astra. Vorbise domnul Buduru, se înțelesese cu Negoiță, puteam să plec”, a spus Marius Șumudică, la Digi Sport Special.

La vremea respectivă, nu s-a mai perfectat mutarea, Șumudică în locul lui Ioan Andone, întrucât existau niște clauze, ce însumau 180.000 de euro. Ulterior, ”Fălcosul” a fost înlăturat și a venit Cosmin Contra antrenor la Dinamo, încheiind sezonul pe locul 3 și cucerind Cupa Ligii.

Citește și

Marcel Ciolacu a izbucnit la Crevedia, când a fost întrebat de primarul PSD din Caracal: „Am vreo obligație?”