Al doilea transfer important la PSD: Adrian Streinu-Cercel! Unde va candida + ce vrea Alexandru Rafila

În stilul echipelor de fotbal, PSD continuă campania de achiziții în pregătirea alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Aceasta deși social-democrații susțin că ele nu ar trebui să se desfășoare, conform graficului, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus la nivelul țării.

PSD l-a achiziționat și pe Adrian Streinu-Cercel, pe care l-a nominalizat drept candidat pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Este a doua mutare de răsunet a partidului, după trecerea pe listele pentru parlamentare a lui Alexandru Rafila. Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a dispărut din lumina reflectoarelor în ultimele luni, dar e pregătit să candideze pentru un loc în Senatul României.

Streinu-Cercel a fost implicat într-un scandal de proporții, fiind acuzat că pregătea mai multe măsuri considerate radicale, cum ar fi carantinarea forțată a bătrânilor și scoaterea acestora din sânul familiei. În cele din urmă nu s-a dovedit niciodată că el ar fi fost în spatele ideilor, însă medicul a preferat să nu mai apară la TV, simțind o ostilitate din partea societății civile și a mass-media față de el.

”Doctorul Adrian Sterinu Cercel va fi pe locul doi al listei noastre pentru Senat, în Capitală”, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea PSD. Alexandru Rafila va candida din partea PSD pe un loc eligibil la Camera Deputaților. Marcel Ciolacu a făcut o conferință extraordină pentru a-l prezenta pe Rafila, iar medicul a promis că nu va lăsa politica să-i încurce meseria.

”Mulțumesc pentru încredere. A fost un pas dificil pentru mine, dar am considerat că am experiență să pot să ajut această țară, nu neapărat Partidul Social Democrat. Trebuie să avem o legislație în domeniul sănătății care să facă posibil un deziderat: accesul universal la servicii de sănătate.

Intoleranța, polarizarea fac imposibilă colaborarea. Trebuie să fim concentrați pe proiecte. Apartenența la un partid politic este o oprtunitate să aducem schimbări în viața de zi cu zi. Este important ca oameni care au experiență să vină împreună pentru fiecare dintre domeniile pe care le cunosc. Viitoarele alegeri ar trebui să fie un motiv de reflecție astfel încât în viitorul Parlament să fie o înțelegere pentru proiecte”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și

Nicușor Dan amenință cu amenzi! Ce vrea să impună de urgență

No Comments Yet

Comments are closed