Ajută-l pe Luca. Băiețelul de 4 ani are o șansă să ducă o viață normală

Lui Luca i se pot rupe oasele în timpul crizelor spastice. Copilul de 4 ani, care suferă de tetrapareză și de displazie la șold, are nevoie de 35.000 de euro pentru a fi operat în Germania.

Destinul este crud cu o mână de om, cu un țânc de patru anișori, Luca Andrei Sîrbu. Boli grele, înspăimântătoare îi macină trupul firav și fac ca ceasul existenței sale să numere din ce în ce mai anevoios fiecare clipă. Micuțul din București este în pericol ca oasele – începând cu cele ale picioarelor și ale coloanei vertebrale – să se frângă din cauza displaziei bilaterale de șold.

Copilașul ar putea fi salvat, dar are nevoie cât mai repede de 35.000 de euro pentru a ajunge în Germania, la medicii ortopezi care îl așteaptă pentru o primă intervenție chirurgicală.

Încă din primele ore ale vieții, copilul a fost nevoit să se lupte din răsputeri pentru fiecare clipă a sa. O puternică hemoragie cerebrală, de grad IV, îi inundase creierul. Era urmarea sindromului transfuzor-transfuzat depistat chiar la naștere, o situație pe cât de rară, pe atât de severă, care apare în cazul gemenilor identici care primesc cantități inegale de sânge placentar.

Au urmat zece zile în care copilașul – ca, de altfel, și frățiorul lui – a fost intubat pentru a fi salvat. Plus alte două luni și jumătate de spitalizare. Toate acestea aveau să fie, din nefericire, începutul unei lupte crâncene pentru supraviețuire. Hemoragia s-a retras în câteva luni, dar în urma ei au rămas sechele extrem de grave, care au distrus viața lui Luca.

35.000 de euro pot stopa chinurile copilului și-i pot oferi o șansă la o viață normală

Chinurile și durerile atroce au sporit în intensitate. Niciun specialist român nu se încumetă să-l opereze pe băiețel, care este și în programul de susținere al Fundației Ringier România, dar părinții lui au găsit în Germania un spital, ”Schön Klinik”, din Vogtareuth (la 80 km de München), unde intervenția salvatoare poate fi făcută. Este nevoie însă de 35.000 de euro, dar și de ceva timp pentru ca Luca să se mai îngrașe. Acum are doar 8,5 kg, iar medicii pot interveni abia după ce băiețelul trece de 10 kilograme.

Cei care doresc să îl ajute pe Luca o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LUCA» Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer. Pentru cei care au posibilitatea am pus la dispozitie si alte variante pentru donatii:
– Donatie pe facebook, strangerea de fonduri AJUTA-L PE LUCA SA INCEAPA OPERATIILE LA PICIOARE!!!

– Donatie prin Revolut, 0723215411, Bogdan Sirbu

– Donatie in conturile mamei
RON: RO59RNCB0485082128980001, Adriana Sîrbu

EURO: RO77RNCB0721082128980002, Adriana Sîrbu, cu mențiunea pentru Luca

Va rugam nu uitați avem nevoie și de cat mai multe distribuiri și rugaciune:
– Distribuirea campaniilor din prezent pe pagina fiecaruia
– Distribuirea grupului Donați si licitati pt Luca&Matei unde va puteti inscrie si invita prieteni

– Rugaciune și mesaje de incurajare.

Pentru a afla mai multe despre povestea noastra puteti intra pe pagina Vreau o copilarie normala.

https://www.facebook.com/donate/338422747204575/4488753887833638/