Afirmație în Die Welt: ”Iohannis este un politician absent. Timp irosit”

Die Welt este unul dintre cele mai importante cotidiene din Germania și, recent, a publicat un interviu cu Alexander Nanau, regizorul filmului Colectiv.

Nanau, 41 de ani, a crescut la Berlin, unde a ajuns cu familia după Revoluția din 1989, a spus că în România ”campania de vaccinare merge un pic mai bine ca în Germania”, dar că prim-ministrul Florin Cîțu a ezitat să impună un lockdown, că nu mai există nici un singur pat liber în secțiile de terapie intensivă, iar Guvernul nu a creat un mecanism pentru a ajuta economia”.

Autorul interviului, Hanns-Georg Rodek, de la Die Welt, amintește că Nanau este regizorul documentarului Colectiv, nominalizat la două categorii ale premiilor Oscar. Nanau a mărturisit că ”am avut mereu experiențe bune în spitalele germane”. Totuși, o mare enigmă. ”Nu voi pricepe nicicând cum de ce medicii din Germania recomandă ca nou-născuții să nu fie alăptați la sân. Dragostea de mamă este înlocuită de laptele pudră. Pentru mine este un semn clar că industria a cumpărat medici”, a reacționat Alexander Nanau.

Nanau a mai susținut: ”Mafia din sănătate e cea care vrea să scape de Vlad Voiculescu. Revanșa nomenclaturii statului a fost aceea de a-l acuza pe Vlad Voiculescu că a publicat unele informații secrete. Argumentul ministrului de interne a fost: aceste centre secrete sunt „puncte strategice importante ale României”. Tâmpenii””. Conversația din interviul din Die Welt a avut loc înainte de schimbarea efectivă a ministrului sănătății.

Jurnalistul Hanns-Georg Rodek îl întreabă pe Nanau ce crede despre mișcările autocrate din Europa. Pornind de la acest subiect, Nanau a răspuns: ”Noi avem un președinte, care se numește Klaus Iohannis și care aparține minorității germane”, a replicat el. Ziaristul a continuat: ”Și care are un renume foarte bun în Germania”.

Apoi, regizorul școlit la Berlina a spus: ”Însă în România el este un politician absent. Toți știu că este timp irosit să ai pe cineva ca el în această funcție. El este doar un apărător din vorbe al democrației. De fapt, numește adesea procurori corupți, care opresc cercetări importante în justiție. Când merg la masă cu ambasadori ai altor țări, aceștia îmi spun că știu toate aceste lucruri”.

Citește și

CTP, tăios deja cu Ioana Mihăilă: ”Un soi de preoteasă a templului Vlad Voiculescu”