--> -->

Aeroportul Băneasa se redeschide, după 9 ani

Aeroportul Băneasa se redeschide luni, pe 1 august, cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunțat pentru RRA, directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu.

Reluarea curselor comerciale de linie se face după nouă ani.

Modernizare și primele contracte

Reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa a precizat George Dorobanțu.

”Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre RyanAir care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România.

Vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă. Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță.

Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One, pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a spus George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.

Timp mai scurt de așteptare

Spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare, la Băneasa timpul va fi chiar de sub o oră.

De la 1 august Compania Aeroporturi București va avea o nouă conducere, după ce actualul director și-a dat demisia.

Citește și

Laura Cosoi a ales Bulgaria pentru vacanță: ”Acum câțiva ani, aș fi râs în hohote”