Adrian Năstase spune de ce Iohannis nu va câștiga șefia NATO: „Lovitură de biliard”

Fostul premier Adrian Năstase cataloghează anunțul intrării lui Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO drept o cacealma.

Spune că actualul președinte al României nu are nicio șansă să câștige.

Năstase descrie manevra ca pe o lovitură de biliard și spune că, în final, Iohannis se va mulțumi cu un post mai puțin important.

Ironia lui Năstase la adresa lui Iohannis: „Să reia operațiuni de real estate prin meditații?”

„Iohannis a intrat in criza de timp. Mai are putin pana isi incheie cel de-al doilea mandat. Ce va face in continuare? Sa reia operatiuni de real estate prin meditatii?

A depasit nivelul asta, asa incat propune natiunii doua proiecte prioritare: cautarea unui job pentru presedinte si pregatirea unui palat pentru un fost presedinte.

Diplomatia romaneasca e in alerta pentru identificarea postului. Solutia gasita poarta numele clasic “lovitura de biliard”. In esenta, te inscrii intr-o cursa pe care ai putine sanse sa o castigi, dar obtii un credit pentru viitorul concurs.

Este clar ca dupa mandatul lui Geoană, de număr 2 la NATO, e greu de crezut ca România va obtine pozitia 1. E adevarat ca reusesti sa-l enervezi pe Rutte. Nu are importanta”, a reacționat Adrian Năstase pe blog-ul său.

Ce-ar urma să facă Iohannis

A continuat cu opinia sa, în aceeași tentă.

”Retragandu-ti, ulterior candidatura, castigi un wild card pentru alegerile din UE. Lovitura de biliard inseamna ca lovesti bila NATO pentru ca sa introduci in cos bila UE.

In aceasta strategie ar putea ajuta si recent desemnata candidata la conducerea listei de europarlamentari, o apropiata – se spune – a familiei Iohannis.

Iata ca, dupa 10 ani, Iohannis propune, in sfarsit, romanilor, un proiect national!”, a mai notat fostul premier.

Citește și

Clotilde Armand amenință că locurile de joacă din Sectorul 1 ar putea fi închise