--> -->

Adrian Năstase despre liderii politici actuali: ”Și eunucii aveau rolul lor”

Fostul premier Adrian Năstase a avut un mesaj dur în ultimul său comentariu expus pe blogul personal. Fostul lider PSD arată faptul că în cazul ”democrațiilor coloniale”, incluzând România în această categorie, totul este dictat din extern. Năstase consideră că, în prezent, România nu are lideri politici care să se impună, de aceea îi numește ”eunuci”.

”Definiția democrației pornește de la ideea că puterea aparține poporului. Nu e clar însă cărui popor. Unii consideră că puterea trebuie să aparțină poporului din țara respectivă. Greșit. De multe ori puterea de a decide lideri, instituții, coordonatele ”statului de drept” aparține liderilor altor popoare.

Așa a apărut ceea ce eu numesc ”democrație colonială”.

Cu alte cuvinte, reprezentanții altor țări ”ne îndeamnă”, fiind ”îngrijorați”, cum să legiferăm, cum să ne conducem, cum să ne organizăm sistemul judiciar, cum să exploatăm gazele de șist, cum să ne folosim resursele naturale, cum să ne folosim Fondul Proprietatea, cum să ne creștem copiii.

Cum să arate democrația la noi. În numele unor valori ”europene” sau ”atlantice”. În realitate, în numele unei noi ideologii, globaliste, sau a unor interese care nu au nicio legătură cu tratatele Uniunii Europene sau cu prevederile parteneriatelor strategice. Sau cu tradițiile noastre.

În ceea ce priveste ”sfaturile” pe care ni le dau americanii, la început ele erau transmise de vicepreședinte (Biden), apoi de un adjunct al secretarului de stat (Nuland), apoi de ambasadori (Gitenstein, Klemm, Zukerman). Acum, ele se transmit la nivel de adjunct de ambasador. Probabil, pentru că importanța colonială a României a scăzut.

Interesant este faptul că singurele reacții, in România, au fost doar din partea unor judecători. Liderii politici nu au reacționat la aceste încălcări flagrante ale suveranității. Ceea ce arată că în România, alături de LGBTQ, mai există o altă minoritate – a celor emasculați. În Imperiul Otoman, din care și noi am facut parte, și eunucii aveau rolul lor!”, scrie Adrian Năstase, pe blog.

Citește și

”Au pus țara la cale și au bătut palma”. Întâlnire la nivel înalt, cu Ciolacu și cu Negoiță în prim plan