--> -->

Adrian Năstase despre imaginile cu Clotilde Armand în sala cu voturi: ”Mâna pe sub fusta democrației”

Fostul lider PSD și premier, Adrian Năstase, a comentat imaginile cu Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care a fost surprinsă în sala în care se numărau voturile de la alegerile locale toamna trecută. Fostul politician a fost spumos în momentul în care a analizat situația.

„Imaginile cu reziștii care își băgau mâinile în sacii cu buletine de vot de la Sectorul 1 este halucinantă. În timp ce Iohannis ne explica periodic cum e cu statul de drept, cu ”valorile și principiile”, reprezentanții USR își băgau mâinile pe sub fusta democrației. Felul în care au încălcat toate regulile de competiție electorală loială va avea, sper, consecințe juridice.

Și până la aceste alegeri au existat încercări sau fraude de un tip sau altul. Spre exemplu, modalitatea prin care Cristian Pârvulescu a amânat până după al doilea tur de scrutin din 2004 publicarea rezultatului expertizei internaționale care confirmă corectitudinea softului folosit. Sunt multe alte exemple dar parcă niciunul atât de grosolan precum cel de la Sectorul 1.

Pe de altă parte, este evident că în prezent s-a depășit epoca robotului telefonic cu mesaje negative și s-a ajuns la modalități eficiente de utilizare a inteligenței artificiale, după cum s-a văzut la alegerile din SUA sau în desfășurarea referendumului pentru Brexit. Este clar că, în acest moment, se pregătesc mecanisme mult mai ”sofisticate” pentru desfășurarea alegerilor din România din 2024 – locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Cu ajutorul unor ”consultanți” străini sau a unor facțiuni din serviciile de informații românești.

În aceste condiții, cred că ar fi normal ca mecanismul alegerilor să fie luat înapoi de la STS – un serviciu de informații – și trecut, așa cum e firesc, la Autoritatea Electorală Centrală. ”Viitorul se construiește acum”, a scris Adrian Năstase pe site-ul său.

Citește și

Muzeul de Istorie din Pomorie, o adevărată comoară