Adrian Năstase, despre Florin Roman: ”Cei care votează asemenea personaje nu au oare nicio vină?”

Fostul premier Adrian Năstase a declarat că episodul demisiei lui Florin Roman din Guvern este anecdotic pentru a ilustra cum ”profesorii de morală” din politică ascund informații jenante despre propria persoană.

”O țară poate fi distrusă și prin incompetență”

”De treizeci de ani, privesc, ”cu admiratie”, aparitia si disparitia, meteorică, a profesorilor de morală in politica românească. Personaje care dau, cu emfază, lectii de moralitate si despre care afli, ulterior, amănunte jenante.

Unii dintre ei ajung, impinsi de la spate in zona politică, altii au avut/au ambitii politice nesustinute de experientă sau competentă. Rezultatul este cel pe care il vedem/trăim astăzi.

O tară poate fi distrusă – spunea Titulescu – nu doar prin trădare, ci si prin incompetentă. Incompetenta este insă dublată, din păcate, de o atitudine publică de intolerantă, incapabilă să accepte că nimeni nu este perfect dar că membrii unei comunităti trebuie incurajati să facă eforturi in interesul Cetătii. După puterile fiecăruia”, a scris Năstase pe blogul său.

”Vi-l amintiți urlând?”

”Exemplul lui Florin Roman este definitoriu. Vi-l amintiti urlând pe culoarele Parlamentului, in greva foamei pentru câteva ore, cărându-si rucsacul pe la diferite sedinte din parlament, tinându-se de microfon cand era cărat cu scaunul de la conducerea unei reuniuni parlamentare? Era simbolul „valorilor si principiilor”.

Si iată descoperim că profesorul de morală ”era gol”. Se spune că nu prea absolvise o facultate si că-si cam plagiase lucrarea de masterat. Ajunsese ministrul cercetării si digitalizării. Acum si-a dat demisia”, a adăugat fostul premier.

”Imi pun insă o intrebare – cei care votează asemenea personaje (sunt si altele care in aceste zile ocupă ecranele televizoarelor) nu au oare nicio vină? Formula „alegătorii au intotdeauna dreptate” mi-a ridicat, adesea, un semn de intrebare”, a conchis Adrian Năstase.

Situația lui Roman

Scandalurile s-au ținut lanț de Florin Roman. Pe lângă faptul că a spus că a scris o carte, care nu există, acesta e acuzat că ar fi plagiat lucrarea de masterat.

De asemenea, Florin Roman și-a trecut în CV faptul că a absolvit cursurile de licență ale Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, dar rectorul UBB susține că acesta nu a fost student în cadrul instituției.

Citește și

Ciolacu îl atacă pe Cioloș: ”Cum stăteai cu morala când te gudurai pe trepte la Kiseleff să fii premier?!”