Adrian Mutu despre soarta lui Dinamo: ”Să nu mai pună apă în ciorbă”

Dinamo este noua “lanternă roșie” din Liga1, după ce a pierdut în Bănie, 1-2 cu FCU Craiova, iar Botoșaniul a trecut de Poli Iași, scor 2-1.

Adrian Mutu nu prea crede în salvarea lui Dinamo

Etapa viitoare, Dinamo se deplasează la malul mării, va juca împotriva Farului, luni. Echipa lui Gică Hagi tocmai a remizat, 1-1 cu FCSB, pe Arena Națională. După aceea, ”câinii” au meci acasă cu Oțelul și apoi cu CFR Cluj, în deplasare.

Adrian Mutu a vorbit pentru Fanatik despre situaţia de la Dinamo. “Briliantul” consideră că echipa are şanse mici să scape de retrogradare şi a declarat că nu ar fi nicio tragedie ca echipa să o ia de la zero.

“Îmi doresc să se salveze. Dinamo e un brand şi chiar dacă situaţia este una grea, sunt derby-uri. Pentru atracţia campionatului, pentru lume, în general, este important ca Dinamo să rămână în Liga 1.

Dar, sincer, are nevoie de jucători mai valoroşi. O să le fie greu. E play-out-ul pe care o să-l joace. Important este să intre acolo cu cât mai puţine puncte diferenţă faţă de celelalte.

Nu ştiu dacă în acest mercato ar mai putea aduce ceva jucători, că au nevoie. Mai ai câteva meciuri din campionatul regulat. Se înjumătăţesc punctele, acolo orice meci contează.

“Realist vorbind, e foarte greu ca Dinamo să se salveze anul ăsta”

Play-out-ul este greu. Am jucat de două ori acolo, cu Voluntari şi Rapid. Două victorii legate te duc în sus. Aşa cum două înfrângeri la rând pot să te îngroape. Nu e nimic pierdut, dar echipa este într-o situaţie foarte dificilă.

E şi presiunea, care e Dinamo. Nu doar a publicului. Cu siguranţă, nu se compară cu ce a fost Dinamo până anii trecuţi. Ori iau de la capăt totul, aşa cum s-a întâmplat cu Rapidul în 6 ani…

Realist vorbind, e foarte greu ca Dinamo să se salveze anul ăsta. Dacă tot se continuă, să pui apa în ciorbă să o lungeşti, cum a fost anul trecut când au promovat printr-o conjunctură.

“Dinamo are nevoie de bani şi de un stadion nou”

Poate ar fi mai bine să analizeze puţin, să aibă un stadion nou, să o ia de la zero. Nu ştiu situaţia financiară exactă, dar la ce se vorbeşte… Retrogradarea nu este o dramă. Fiecare echipă are un reset.

Se poate relua ceva sănătos, stabil. Dinamo are nevoie de bani şi de un stadion nou. E păcat să nu aibă un stadion al ei. Dacă Dinamo câştigă două meciuri, vin 30.000 la stadion imediat. Să tot pierzi nu e demn de Dinamo şi nici fanii nu vor să vadă asta”, a spus Mutu la FANATIK SUPERLIGA.

Citește și

Începe ”setul decisiv” pentru Simona Halep: a plecat azi în Elveția