--> -->

Adio trofee pentru Dinamo în acest sezon!

Dinamo a abordat meciul din optimile Cupei României cu FC Argeș cu mai bine de echipă schimbată față de remiza cu Rapid, din campionat. Mircea Rednic nu i-a putut folosi pe accidentații Popa, Pinto și Răuță și i-a protejat pe Sorescu, Ivanovski și Iliev pentru următoarele dueluri din Liga 1. Eșanu, Ehmann, Steliano Filip, Matei, Neicuțescu și Moldoveanu s-au aflat printre titularii partidei cu echipa care a ajuns la 8 meciuri la rând fără înfrângere.

Primul eveniment notabil s-a petrecut tocmai în minutul 24. Dar nu a fost vreo fază de poartă, ci înlocuirea lui Filip, accidentat, cu Nica, reprimit de Rednic la prima echipă. Emoții au venit abia după 32 de minute de joc, atunci când Viana a intrat în careu, dar n-a putut să-l trimită periculos spre poarta lui Eșanu. Atunci s-a mai încălzit puțin partida. Dincolo, Torje a expediat un șut din afara careului mare, chiar pe direcția lui Croitoru. L-a copiat Neicuțescu pe finalul primei părți. 0-0 la pauză, după o prestație jalnică a celor două echipe.

Rednic a mutat la pauză. I-a scos pe invizibilii Moldoveanu și Neicuțescu și i-a trimis pe teren pe Vestenicky și Țîră, pentru a forța golul calificării în sferturile Cupei. Totuși, Honciu a avut prima ocazie a părții secunde, dar șutul său anemic l-a făcut să zâmbească pe Eșanu. Inspirația lui Rednic au dat însă roade. În minutul 49, Torje a inventat o masă milimetrică spre Țîră, iar atacantul despre care Puriul a spus că nu intră în vederile sale a înaintat și l-a executat pe Croitoru cu un șut la colțul scurt.

Ișfan, intrat după o oră de joc, s-a înălțat frumos dintre doi fundași dinamoviști, dar lovitura sa de cap a trecut la două palme de bara din stânga lui Eșanu. La poarta cealaltă, Țîră i-a întors favoarea lui Torje, dar marcatorul din partida cu Rapid l-a luat la țintă pe Croitoru. Dinamoviștii au fost pedepsiți în minutul 78, când din două pase mingea a ajuns din careul argeșean la Ișfan. Acesta a sprintat de lângă Nica și a trimis mingea pe lângă Eșanu, pentru 1-1.

Coșmarul lui Dinamo a venit în minutul 90+4. Latovlevici a șutat tare din careu, de lângă Nica, Eșanu a respins, iar Cristi Dumitru, din 5 metri, a împins mingea în plasă și pe FC Argeș în sferturile Cupei.

DINAMO – FC ARGEȘ 1-2

DINAMO: Eșanu – Radu, Ehmann, Grigore, Filip (24 Nica) – Torje, Espinosa, Itu, Matei – Neicuțescu (46 Vestenicky), Moldoveanu (46 Țîră).

FC ARGEȘ: Croitoru – Telcean, Boldor, Pițian, Mușat – Șerban (73 Latovlevici), Honciu (59 Meza Colli) – Dumitrașcu, Palic (59 Ișfan), D. Viana – Dumitru.

Citește și

Toamna la Sălciua e de poveste