Adio, PNL! „E în pat cu PSD”

Pierdere uriașă pentru Partidul Național Liberal. Ludovic Orban, președintele de până în septembrie al partidului, a anunțat că își va da demisia din PNL. Motivul? Negocierile cu rivalii de moarte de la PSD.

Ludovic Orban nu a văzut cu ochi buni de la început relația cu PSD, care conturează un Guvern alcătuit din cele mai mari partide din România. Ultimele surse anunță că PSD va avea 9 ministere, PNL 8, iar UDMR 3. „Astăzi, pentru mine PNL a murit, e adevărat, în pat cu PNL. Cine îşi imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv. Astăzi PSD a revenit la putere şi PSD practic va face legea de acum înainte pe foarte mult timp. Îmi voi da demisia din PNL şi voi continuă să fac ceea ce am făcut de 30 de ani să îi reprezint pe oameni în mod onest cinstit pe toţi acei români care cred că adevărat într-un proiect al României. Astăzi PNL şi-a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o înfundătură”, a declarat Orban după ședința conducerii PNL.

Orban nu va sta însă departe de politică. Va face un nou partid. „E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USR poate am fi reuşit să oprim acest ghiveci care e sfidarea. Astăzi nu mai există nicio forţă politică de centru dreapta care să îi reprezinte cu adevărat pe oamenii cinstiţi”, a completat Orban.

Citește și

Hagi despre oferta de a prelua naționala: ”Îi mulțumesc lui Burleanu”. Rednic: ”Eu sunt d-ăștia cu combinații”