Acuzații la adresa lui Stoican: ”Cine era antrenor când Becali spunea că i s-au cerut bani să ia campionatul?”

Florin Prunea (53 de ani), fost președinte la Dinamo și la CSMS Iași, a ieșit din nou la suprafață și a dorit să-l atace pe Flavius Stoican, actualul antrenor al roș-albilor.

Fostul portar a lăsat de înțeles că Flavius Stoican (45 de ani) i-ar fi propus lui Gigi Becali în 2018, atunci când era antrenor în Copou, să ”trântească” meciul cu FCSB. Aceasta deși moldovenii au învins în acea partidă!

7 mai 2018. Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, CSMS Iași a învins-o pe FCSB în play-off, scor 1-0, iar clubul lui Gigi Becali a pierdut titlul, având în final un punct mai puțin decât CFR Cluj.

Pe 22 mai 2018, Gigi Becali anunța la TV că ”mă mai costa 200.000 şi eram campioni acum, însă mă pedepsea Dumnezeu şi nu ajungeam nici în grupele Europa League. Mai multe detalii nu dau”.

”Cine era antrenor la Poli Iași atunci?”

În februarie 2020, Gigi Becali detalia: ”Dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200.000 de euro când am jucat cu Iaşiul ca să câştig meciul. Atâta mi s-a propus: «domnule, îmi dai 200.000 şi îţi dăm meciul»”.

Marți, Florin Prunea, fost președinte la CSMS Iași, a lansat un atac dur la adresa antrenorului de atunci al moldovenilor, Flavius Stoican. Printre altele, Prunea a lăsat de înțeles că Stoican a fost în spatele propunerii de ”trânti” meciul cu FCSB.

Apoi, l-a acuzat pe actualul antrenor de la Dinamo că l-a ”sărăcit” pe patronul de la Viitorul Pandurii de mai mulți jucători talentați și că în ziua înmormântării lui Ilie Balaci, care i-a fost naș, Stoican ”cânta manele la un microfon, la Iași”.

”Antrenor manelist”

”Referitor la Stoican… a fost antrenor la Poli Iași, unde am stat președinte 5 ani și jumătate. Vă aduceți aminte când Gigi Becali a spus că «de la Iași mi s-a cerut o sumă de bani să iau campionatul, și n-am vrut?» Cine era antrenor la Poli Iași atunci? De ce Eugen Trică nu mai este antrenorul secund al lui Stoican, și nici măcar prieten?

Există un dosar pe rol la Iași vizavi de chestia asta, un meci Poli Iași – FCSB 1-0, gol Andrei Cristea. De ce, după aceea, Stoican cu Trică n-au mai avut treabă? Bine, Trică n-a avut nicio vină.

Asta spun, nu e în regulă. Apoi te duci și stai 3 etape la Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Ia întrebați-l pe domnul Sarcină cum Viitorul Pandurii a pierdut copiii ăia, jucătorii, gratis! Ia să vedeți pe la ce echipe au ajuns”, a spus Prunea la emisiunea „Stop pe Piept”, de pe Național FM.

”Blasfemie să-l aduci după Rednic. Nu vine Dusan!”

”Dinamo are un antrenor manelist, Stoican nu are ce căuta acolo. Este o rușine pentru istoria acestui club să aibă un antrenor ca Stoican, la ce antrenori am cunoscut acolo. Când am văzut, înainte de meciul cu Botoșani, că a zis că n-au nimic de pierdut, m-am gândit că el n-are nimic de pierdut, că n-are nimic în comun cu cultura acestui club. Dar suporterii dinamoviști au de pierdut! Am rămas siderat!

Să vă mai spun o istorisire cu Stoican. Când a venit antrenor la Iași, Iașul l-a dat afară pe Neagoe, care a câștigat play-out-ul cu 15 meciuri fără înfrângere. El era în oraș de 3 zile, dar nu l-a sunat pe Neagoe să-i spună că vor să-l pună în locul lui. Asta ca să vedeți caracterul lui.

Știți cine e nașul lui Stoican? Ilie Balaci! În ziua înmormântării lui Ilie Balaci, el n-a fost la înmormântare. Seara cânta manele la un microfon, la Iași! În ziua înmormântării nașului său”, a adăugat Prunea.

”Îl dai afară pe Mircea Rednic, unul dintre cei mai mari jucători din istoria lui Dinamo, dinamovist, și să vii cu Stoican… e o blasfemie!

Nu vine Dusan Uhrin la Dinamo, eu vorbesc cu el și a plecat extrem de dezamăgit de la Dinamo”, a mai zis Prunea.

Citește și

CTP critică USR pentru poziționarea alături de AUR: ”Telefonul este o armă de agresiune”